Royal sztorik & királyi krónikák

Jó ügy érdekében fogott össze két vöröshajú: Harry herceg és Ed Sheeran

2019. október 10. - nofret

Jó ügy érdekében állt össze két híres vöröshajú: Harry herceg és Ed Sheeran. Egy videóban arra buzdítják az embereket, hogy merjenek beszélni lelki betegségeikről. 

A rövid videó alapja egy - nyilván megjátszott - félreértés, miszerint Ed Sheeran azt hitte, azért ülnek le Harry herceggel, hogy együtt találják ki: mit lehetne tenni az ellen, hogy az emberek mostohán bánnak a vöröshajúakkal. Angliában ugyanis rengeteg vicc és élcelődés céltáblái az ott "gingernek" nevezett rőt fürtöket viselők.  

A videó végére azonban a viághírű énekes számára is derengeni kezd, hogy egy ennél jóval súlyosabb problémán kell segíteniük, és Harry-vel karöltve arra kéri azokat, akik mentális betegséggel küzdenek, hogy merjenek beszélni problémájukról.

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

 

Vilmos és Harry saját maguk is megtapasztalták, milyen lelki gondokkal küszködni: Vilmos herceg egy édesanyja halálának 20. évfordulójára készített dokumentumfilmben (Diana: Our mother, her life and legacy) beszélt arról, mennyire nehéz volt neki feldolgozni a tragédiát. Harry herceg pedig azt mondta: teljesen kizárta a gyász érzését, habár anyja halála mélyen lesújtotta. A testvérek közeli ismerősei feltárták, hogy Harry hosszú éveken át tartó vadságáért részben az édesanyja elvesztése felett érzett dühe felelős. 

A királyi család egyes tagjai régóta támogatják azokat a kezdeményezéseket, amelyek felhívják a figyelmet az emberek mentális jóllétének fontosságára. Meghan családhoz csatlakozása előtt a cambridge-i hercegi pár, vagyis Vilmos és Katalin, valamint Harry herceg támogatták a Royal Foundation Heads Together-kampányt, amely arra biztat, hogy mindenki merjen beszélni lelki problémáiról.  

Ezen a héten a cambridge-i és a sussexi hercegi pár a hangjukat adták egy kampányfilmhez, amely egy online  lelkisegélyszolgálatot reklámoz. A videóban olyan sztárok is feltűnnek, mint Glenn Close vagy Gillian Andreson.

A kampányfilmben azt hangsúlyozzák, hogy a mentális betegségek bárkit érinthetnek, bármilyen intenzitással és százféle okuk lehet.  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le


A két hercegi pár nem először fogott össze a jó ügy érdekében: 2019 májusában indították el a #Shout-ot, egy ingyenes sms-szolgálatot, amely szakképzett önkéntesekkel köti össze a lelki problémákkal küszködőket. 

72649420_2680760111945802_6343445823203835904_o.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr115216610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nofret 2019.10.11. 21:02:23

@Torghelle AIR Sándor: :)) Ezek szerint nem csak Angliában froclizzák a vörösöket.
süti beállítások módosítása