Royal sztorik & királyi krónikák

Érzelmes interjúban vallotta be Meghan: nincs jól

2019. október 21. - nofret

Korábban sosem látott őszinteséggel nyílt meg az ITV brit televízió exkluzív interjújában Meghan és Harry arról, milyen negatív hatással van rájuk, amin az utóbbi időben keresztülmentek, az, amit Harry már többször is a média "zaklatásának" nevezett. A dokumentumfilmet a sussexi hercegi pár október eleji afrikai útján készítette az ITV stábja, és vasárnap este sugározták az Egyesült Királyságban 'Harry and Meghan - an African Journey' címmel. 

71576311_2665064896848657_3180605939057164288_o.jpg

Az interjú valódi betekintést nyújt a kulisszák mögé. A láthatóan megindult Meghan arról beszél Tom Bradby újságírónak, hogy bármilyen nő, különösképp, amikor terhes, sérülékeny. "Ez elég nagy kihívássá tette a dolgokat számomra. Aztán amikor ott van az ember újszülött csecsemője, tudja.... Mindezzel meg kellett küzdenem, éppen akkor, amikor az ember próbál friss házasként vagy friss anyaként helytállni... Köszönöm, hogy megkérdezte, hogy vagyok, mert nem sokan tették ezt meg" - mondja Meghan az interjúban.  

 

Tom Bradby itt visszakérdez: "És a válasz az lenne, hogy nem igazán van jól? Hogy ez valódi küzdelem volt?" "Igen" - válaszol Meghan. 

Bradby azt is megkérdezi a hercegnőtől, hogy milyen volt az elmúlt éve. "Nehéz volt, nem hiszem, hogy bárki is meg tudja ezt érteni. Fogalmam sem volt az egészről, amit biztos nehéz megérteni, de amikor először találkoztam Harry-vel, a barátaim tényleg boldogok voltak, mert látták, hogy én is boldog vagyok. De egy brit  barátom azt mondta: biztos nagyszerű ember, de ne csináld, mert a brit bulvárújságok tönkre fogják tenni az életedet" - vallja be Meghan válaszában. Hozzáteszi: "Régóta mondtam már H-nak, (így hívom a férjemet) hogy nem elég csak túlélni valamit, hiszen nem ez az értelme az életnek, hanem az, hogy virágozz, hogy boldog légy. Megpróbáltam alkalmazkodni ahhoz a brit hagyományhoz, hogy ne látszódjanak rajtam az érzelmek, nagyon próbáltam, de szerintem ez valóban káros hatással van az emberre. Sosem gondoltam, hogy könnyű lesz, de azt hittem, hogy legalább igazságosan fognak bánni velünk, és ezzel nehéz megbékélni."

Harry édesanyja sorsától félti Meghant 

A dokumentumfilmben Harry is megszólal, aki arról beszél, hogy próbálja édesanyja örökségét továbbvinni például ott, Afrikában, de ez fájdalmas utazás is számára, mert visszahozza a traumatikus emlékeket. "Minden egyes kameravillanás visszavisz az időben" - mondja Harry, aki mindössze 13 éves volt, amikor Diana hercegnő meghalt egy autóbalesetben, miközben a paparazzók üldözték. 

A herceg bevallja, hogy a nyomással, ami az életére nehezedik, csak úgy tud megküzdeni, ha örökösen foglalkozik a saját mentális jóllétével: "A munkánk része, hogy bátornak mutassuk magunkat, de engem és a feleségemet is sok minden bántja, különösképp, amikor a többsége a sajtóban megjelenteknek nem igaz."

Arról, Meghant hogyan érinti az örökös médiafigyelem és a rengeteg pletyka, ami róluk megjelenik, azt mondja: " Minden, amin keresztülment, és ami történt vele, elképesztően durva minden egyes nap, ez nem csupán az én paranoiám. Nem akarom, hogy a történelem megismételje önmagát." 

Bátyjával való kapcsolatáról pedig így elmélkedik: "Ezzel a nyomással rajtunk elkerülhetetlen, hogy történjen valami köztünk. Testvérek vagyunk, és mindigis azok maradunk. Jelenleg nyilvánvalóan különböző úton járunk, de mindig ott leszek neki, ahogyan tudom, hogy ő is mindig ott lesz nekem. Nem tudunk annyit találkozni, mint korábban, mert elfoglaltak vagyunk, de szeretjük egymást, a többsége a sztoriknak kitalációkon alapszik. Testvérekként vannak jó napjaink és vannak rossz napjaink." 

Vilmos aggódik Harry-ék miatt 

A dokumentumfilm bemutatása után a Kensington palotához közeli források arról beszéltek a BBC-nek, hogy Vilmos herceg a film megtekintése után elkezdett aggódni a hercegi párért, mert az interjúkból az tűnik ki, hogy jelenleg "sérülékeny" állapotban vannak. Hivatalos reakciót a Kensington palota - Vilmos és Katalin hivatala - nem adott ki a filmmel kapcsolatban.  

A BBC királyi szakértője, Jonny Dymond azt mondta, hogy a királyi család többi tagja nem lesz túl boldog az interjúktól, de a pár nyilvánvalóan úgy érezte, hogy itt az idő arra, hogy tisztázzanak dolgokat, és közvetlenül szóljanak az emberekhez. 

A dokumentumfilmet néhány rajongói oldalon Diana hercegnő hírhedt Panorama - interjújához hasonlították, amelyben a néhai wales-i hercegnő arról beszélt, hogy az emberek szívében akar királynő lenni, és hogy hárman voltak házasságában. 

Meghan és Harry dél-afrikai útjuk utolsó napján jelentették be, hogy beperelik a Mail on Sunday bulvárlapot, mert nyilvánosságra hozták Meghan édesapjához írt magánlevelét. Harry szintén perli a Sun és a Daily Mirror kiadóját amiatt, mert lehetséges, hogy lehallgatták őket. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr1815245398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2019.10.22. 19:22:25

H jó nagy ökörséget csinált ezzel a házassággal, csak ezt nehéz bevallani.
Így mindeni mást kell hibáztatni maga helyett...
Az aranyásó meg rezet talált, arccal hárítja a murvát...

Örömhernyó 2019.10.23. 04:14:27

@Bambano: Ugyan, ez csak a kötelező siránkozás a bulvárnak. Kell a panaszkodás, hogy elterelje a nép figyelmét azokról a hírekről, miszerint Harry és Meghan két kézzel szórja a pénzt, fürdik a luxusban, környezetvédelemről szónokolnak és közben folyton magánrepülőkkel járják a világot.

bkkzol 2019.10.23. 05:58:54

Nem véletlen , hogy normál keretek között mindenki a saját osztályából házasodott. Nem csoda, hogy megzavarodik egy amerikai félvér aki "hamburger kultúrán" "szocializálódott. Valószínű felfogni se tudja, hogy mi zajlik egy királyi udvarban nem, hogy ezen normák szerint élni.

safa 2019.10.23. 06:30:15

Tervezik,hogy Amerikába vagy Dél-Afrikába költöznek. Meghan nem sokáig bírta.

legyekura 2019.10.23. 08:31:02

Mennyi kedves és együttérző hozzászólás!

kolompar lole 1116 2019.10.23. 09:07:58

Nem csak a királyi család ilyen, elég a régi magyar nemesi életről olvasgatni, vagy 1-2 fotósorozatot megnézni mondjuk a fortepanon, hát ott is ilyen sznob világgal találkozik az ember. A jólét ára a paranoia hogy bármelyik pillanatban elveszhet, és az ettől való félelem. Ezek azzal töltik egész életüket hogy kanállal merik ki a vizet a süllyedő hajóból. Legyen sok utód, ha az egyik meghal, ott a másik, de közben felkészíteni arra hogy ha mégse hal meg a bátyja akkor neki az életben nem lesz pénze, de azért álljon készen ha mégis be kell ugrani. Ezért cserébe megkapja az úri nevelést vész esetére, de közben tudja hogy valszeg sose fogja hasznát venni, mert úgyis dolgoznia kell majd herevakargatás helyett. Igaz akkor legalább nyugodtan fingadozhat a vasárnapi ebéd után, a kutyát se fogja érdekelni. Ezek után csoda ha még azt se tudják mit várjanak az élettől? Ez egy megélhetési gondok nélküli börtön. Ha sok pénzem lenne, tui nem így élnék, inkább pont leszarnám mit írnak rólam az újságok, és boldogan böfögnék egyet az újságírók előtt. :)

Odrie (törölt) 2019.10.23. 10:08:30

Jó színésznő azt meg kell hagyni most jön a sírás mert túlságosan kabzsi volt és a népnek szemet szúrt és a pancser férje azzal jön hogy olyan lesz mint az anyánál nevelte volna meg és tanulta volna meg a színésznőcske amit kellett volna és ne a széllel szembe pisált volna hogy szabályok ellen háborog nagyon jól tudta mibe vág mohó dög csak nem gondolta hogy mindenkinek szemet szúrt ne sírjon hanem felemelt fejjel viselje látszik nem hercegnőnek lett szánva.....

Örömhernyó 2019.10.23. 10:43:46

@bkkzol: Milyen normák szerint is él a királyi család? Diana magába rántott minden közelébe kerülő testőrt, inast, kertészt.
Károly félrekúrt a csúnya Camilla Parker Bowles-szal.
Prince Andrew (András) a pedofilhálózatos Epstein jó haverja volt, most derülnek ki róla kínos részletek.
Milyen normák is vannak egy királyi udvarban!?
Semmivel sem különbek, mint a többi celeb, sőt, érinthetetlenségük tudatában bármit megengednem maguknak.

bkkzol 2019.10.23. 11:49:06

@Örömhernyó: értem én, de azért nem kell a szívnek megszakadni, hogy milyen borzasztó az életük?!
" az apám is gróf volt a fiam is az lett, csak én maradtam urasági kocsis...."

nofret 2019.10.23. 14:34:24

@legyekura: Egyetértek... Hasonlóak miatt borult ki Meghan is. A durvábbakat törlöm.

Em.MA 2019.10.23. 16:52:06

Ugyan az a probléma, mint a néhai Diana esetében, nem tudják kezelni a sajtót.

Szerencsések, mert nekik nem kell mindenben alkalmazkodni a Palota és a konzervatív alattvalók elvárásainak, hiszen reményük a trónra mondhatni nulla.
El kell dönteni, kell-e a reflektorfény, vagy sem? Ha nem, a Kensington palotának megvannak az eszközei, hogy zavartalanul élhessék az életüket. Ennek köszönhető, hogy a másik hercegi párról csak ritkán, és semlegesen írnak.
Ha jobban tetszik a celebvilág, akkor talán pszichológus segítségét kellene igénybe venni, aki segíti őket, hogy el tudják viselni. Pénz van rá.

De talán okosabb lenne visszavonulni a világ elől, hiszen Harryben olyan traumatikus emlékek élnek, amikkel soha nem fogja jól kezelni ezt a fokozott érdeklődést.

Bambano 2019.10.23. 19:00:09

@legyekura: az-e a hibás, aki lejegyzi a tényeket vagy az, aki alakítja azokat?
nekem például semmilyen befolyásom sincs arra, ha a királyi család a Chanel meg a Dior szalonból vásárol vagy a secondhand ruhaboltokból. Tőlem független esemény. Viszont ezt megjegyezhetem egy blogon akkor is, ha semmi ráhatásom sem volt a választásra, nem leszek hibás.

nofret 2019.10.23. 23:36:38

@funivia: Elég sok boldogtalan házasság volt régen is, amikor még az volt a divat, hogy valaki csak a saját köreiből házasodhatott, szóval nem hinném, hogy ezen múlik... Károly herceghez például Diana illett rangban, korban, végül mégis egy nála idősebb, polgári származású nő mellett találta meg az igazi boldogságot. Úgy vélem, a félvérezést pedig ideje lenne kihagyni az érvek közül, mert annak, hogy Meghannek milyen a bőre színe, semmi köze ahhoz, hogy hogy viselkedik.

Biztosan érthetetlen innen nézve, hogy miért kéne őket sajnálni, de sokszor a kommentelők elfelejtik, hogy élő, érző emberekről van szó, nem gépekről. Azt is elhiszem, hogy terhessége közben Meghannek csomó minden még sokkal rosszabbul esett, ezt nőként maximálisan meg tudom érteni.
süti beállítások módosítása