Royal sztorik & királyi krónikák

Orbán Viktort is fogadta a királynő a Buckingham-palotában

2019. december 04. - nofret

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is látható azon a képen, amely kedd este készült a Buckingham-palotában, a NATO alapításának 70. évfordulója alkalmából rendezett fogadás közben. A külpolitikai (vagy újságírói) szakzsargonban csak "family photo"-nak, vagyis családi fotónak nevezett képen a magyar kormányfő a második sorban áll, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök mögött. 

78340710_2806574426031036_7422602385488347136_n.jpg

Fotó: The Royal Family Facebook

Az első sor közepén II. Erzsébet brit uralkodó ül, tőle jobbra Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, balra pedig Boris Johnson brit miniszterelnök. A wales-i herceg Stoltenberg és Donald Trump közé szorult, Recep Tayyip Erdogan török elnöknek pedig nem osztottak különösebben jó helyet: az első sorban ül ugyan, de csaknem a legszélén. 

Nem találtam arra vonatkozó információt, hogy Orbán Viktor először járt-e hivatalosan a Buckingham-palotában, ha valaki tud valamit erről, kérem, ne tartsa magában! 

A vezetők délután hat óra körül kezdtek el szállingózni a királynő londoni rezidenciájára, a wales-i herceg és felesége pedig ezidőtájt fogadták Donald Trump amerikai elnököt és a First Lady-t saját otthonukban, a Clarence House-ban. A teázást lerövidítették, hogy mindenki odaérjen időben a fogadásra is. Károly herceg korábban délután Justin Trudeau kanadai, Erna Solberg norvég és Giuseppe Conte olasz kormányfővel is találkozott. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Clarence House (@clarencehouse) le

A királynő, Károly wales-i herceg és Kamilla cornwall-i hercegnő a Buckingham-palota úgynevezett Zeneszobájában fogadta a magasrangú vendégeket, a csoportkép pedig a trónteremben készült.

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Clarence House (@clarencehouse) le

Az italokat a Zöld nappaliban szolgálták fel, ahol a királyi család több magasrangú tagja vegyült a vendégek közé: Katalin cambridge-i hercegnő, Anna hercegnő, Gloucester hercege és hercegnéje (a királynő unokatestvére és felesége), valamint Alexandra hercegnő. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par theroyalfamily.uk (@theroyalfamily.uk) le

Vilmos herceg azért nem volt jelen, mert a Közel-Keleten tartózkodik éppen hivatalos látogatáson, Meghan és Harry pedig hat hetes szabadságot vettek ki, hogy az Egyesült Államokban töltsék az ünnepeket, november közepén utaztak el. 

II. Erzsébet fogadása nem tartott sokáig: a világ vezetőit kilenc óra körül már a brit miniszterelnök rezidenciájához, a Downing Street 10-hez látták megérkezni, miközben a háttérben egy kórus karácsonyi dalokat énekelt. 

 

Ha valakinek megfekszi a gyomrát napjaink politikája, gyógyír lehet rá ez az archív felvétel, amelyet a királyi család hivatalos közösségi média oldalain osztottak meg, és amely a királynő és férje 1957-es látogatásán készült, amikor ő és az edinburgh-i herceg a NATO akkori szövetséges műveleti főnökénél, Norstad tábornoknál jártak. Ha lapoztok, azt is megnézhetitek, amikor a királyi pár 1980-ban a NATO belgiumi főhadiszállására látogatott.  

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Royal Family (@theroyalfamily) le

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr7515337392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2019.12.05. 18:41:57

Birca elvtárs! Munka van! Dolog idő! Hol késik? A NATO széteséséről kell kommentelni!

Fredddy 2019.12.05. 22:33:28

Trudeau vajon mennyit találkozik amúgy Windsorékkal? Kanadában elvileg az angol király(nő) az államfő.

nofret 2019.12.05. 22:44:02

@Fredddy: Ez így igaz. Vilmosék jártak 2016-ban Kanadában, az ő képviseletében, a királynő mostanában már nem repked olyan messzire. Meghan ápol jó kapcsolatot Trudeau-ékkal. Az ő egyik legjobb barátnője Jessica Mulroney, aki Trudeau feleségének a "divattanácsadója" vagy inkább stylistja. Mulroney és férje, a volt kanadai miniszterelnök fia hasonló körökben mozognak ott, mint Trudeau-ék, anno Meghan is vegyült velük, amikor Torontóban élt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.12.05. 23:56:33

a királynő fia pedofil, egy Orbán fogadása már sokat nem árt neki.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2019.12.06. 00:23:55

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: Betegszabin van. Nem tud ülni. A proktológusa (Kurt úrfi) befektette a kórházba, mert tegnap súlyos volt birca ánuszrepedése.

tpl 2019.12.06. 07:19:17

Persze, hogy megfekszi. Justin Trudeau-ról azonnal taccsolok, Macron-tól is forog a gyomrom. Nagy kár, hogy az alkoholista bohóc Juncker-en már nem tudunk röhögni, pedig olyan szórakoztató volt.

tpl 2019.12.06. 07:23:19

@nofret: igazi celebbohóc a Trudeau. Sajnálatos, hogy egy olyan remek országnak, mint Kanada ilyen szarjancsi a miniszterelnöke. Mivel az emberek többsége a bulvárlapokból szeret értesülni a világ dolgairól, a színes fotókon tényleg jól mutat Justin Trudeau. De ennyi van a kölyökben.

apro_marosan_petergabor 2019.12.06. 08:31:16

Színes csapat van a a képen a ballibkedvenc Trudeau és a konzervatív Boris Johnson között mindenféle figurákkal. Érdemes nézni a politikusok helyét is. O.V. közvetlenül B.J. mögött jobbra.
A magyar miniszterelnök előkelő helyen áll, európai politikai aktivitásának, eredményeinek megfelelően. A képen lájtuk a jövendő királyt is, aki kb. 1 év múlva ül a trónra.
Van más kép is a a NATO értekezlettel kapcsolatosan, ott O.V. közvetlenül Trump mögött jobbra áll, ez a politikai közelséget is jellemzi a két vezető között.
Trump odafigyel a dolgokra..., amint pozíciója megerősödött, egyből viszonozta OV (az elsők között, vagy tán elsőként tette gesztusát) támogatását.
A képek azt is mutatják, kissé elhamarkodott a NATO temetése.

Tangooo 2019.12.06. 10:18:01

A blogger szívességet tett Trudeaunak abbal, hogy levágta a kép alját, az eredeti képen látszik, hogy a kanadai miniszterelnök nem csak a zokniviselet terén bír sajátságos ízléssel, hanem megfelelő színű cipőt sem tud választani magának, mivel a sötétszürke, vagy fekete öltönyéhez barna cipőt vett fel - egyedül ő a férfiak közül.

nofret 2019.12.06. 11:33:21

@Tangooo: Jogos! Ki is cserélem. Egyébként ettől számos twitterező is kiakadt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.06. 16:47:28

@apro_marosan_petergabor: "A képek azt is mutatják, kissé elhamarkodott a NATO temetése." - Szólj bircának!

Solveigh 2020.01.10. 20:15:14

szépek ezek a vaj alatt.
süti beállítások módosítása