Royal sztorik & királyi krónikák

Meghan és Harry titokzatos üzletember kanadai luxusvillájában töltik a szilvesztert

2019. december 31. - nofret

A szilvesztert is Kanadában tölti Meghan és Harry, méghozzá nem akármilyen körülmények között - írta meg a brit sajtó. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a sussexi hercegi pár az észak-amerikai országban piheni ki az év fáradalmait, de az csak néhány napja derült ki, hol: helyiek beszámolói alapján Kanada nyugati partvidékén, a Brit Kolumbia tartománybeli festői Vancouver-szigeten bérelnek egy hatalmas, vízparti ingatlant, ahol Archie-val és Meghan édesanyjával négyesben időznek. 

Mindez abból derült ki, hogy helyi lakosok beszámoltak a sajtónak arról, hogy többször is látták a párt a környéken, valamint elég nagy feltűnést keltett megjelenésük a sokak által ismert birtokon. A brit sajtó természetesen alaposan utánajárt annak, kié a minden luxussal felszerelt ház, amelyben öt hálószoba és nyolc fürdőszoba, moziterem,  játékszoba, valamint borkóstolásra alkalmas helyiség is található. Több forrás szerint is egy meg nem nevezett orosz üzletemberé a birtok és a villa, amely a Sotheby's weboldala szerint 14 millió dollárt ér.

A Daily Mail képeket is közölt a 10 ezer négyzetméteres ház belsejéről, amelyhez két tengerparti szakasz is tartozik, valamint egy Európából hozatott, 17. századi antik francia kandalló is található benne. Egy helybéli a brit Daily Expressnek azt nyilatkozta: nincs meglepve, hogy Sussexék ezt a házat bérelték ki, hiszen "a hely királyhoz illő". 

canada_3.JPG

A környéken lakók már karácsony előtt felfigyeltek rá, hogy ideiglenes kerítéssel vették körül a birtokot, amelyre olyan lapokat is szereltek, amelyeken nem lehet átlátni. Számos biztonsági ember is feltűnt, akik kamerákat telepítettek.  

Fotó: Sotheby's

canada_4.JPG

Egy szomszéd arról is beszámolt a brit napilapnak, hogy egyébként senki sem jár a villa környékén, ami a sziget egy igen csendes szegletében található, de miután futótűzként terjedt a hír, hogy a nagy készülődés Sussexéknek szól, másnap tele volt az oda vezető utca "kutyasétáltatókkal". 

Állítólag a nyugat-kanadai régió volt Harry elhunyt édesanyja, Diana kedvence is, Meghan és Harry pedig szintén kedvelik Kanadát: már a nászútjukat is ott töltötték, Meghant pedig különösen kedves szálak kötik az országhoz, hiszen Torontóban forgatta hét éven át a Suits nevű tévésorozatot, amellyel világhírű lett. A párról az első hivatalos fotók is egy kanadai sporteseményen készültek még annak idején. 

A párhoz karácsonyra csatlakozott Meghan édesanyja, Doria Ragland is. Sussexék mintegy két hete érkeztek meg a Vancouver-szigetre, de csak néhány napja bukkantak fel az első beszámolók arról, hogy látták őket a környéken kocogni, és a szintén csodálatos tájairól híres Horth Hill Regional Parkban kirándulni. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Chace Whitson (@chacewhitson) le

 

A Vancouver-sziget közepén ilyen gyönyörű hegyek emelkednek: (The Golden Hinde. Vancouver Island. Keith Freeman photo)

canada_2.jpg

A párt maga Justin Trudeau miniszterelnök is köszöntötte twitteren, miután a palota hivatalosan megerősítette, hogy a pár Kanadában van. Trudeau azt írta: "Harry herceg, Meghan és Archie - mindannyiótoknak csendes és áldott kanadai tartózkodást kívánunk. Barátok közt vagytok, és mindig szívesen látunk itt benneteket."

Egy helyi étterem állítólag nem volt hajlandó fogadni őket

Az ott-tartózkodásuk körüli egyik legnagyobb médiavisszhangot kiváltó esemény mégis az, hogy felröppent a hír a helyi sajtóban: egy jónevű étterem nem volt hajlandó asztalt biztosítani a hercegi párnak, mert a velük járó felhajtást nem akarták vállalni. Ezt azóta az étterem tulajdonosa cáfolta. Ami biztos, hogy a múlt héten biztonsági embereik megjelentek egy north saanichi étteremben, az elsősorban halételeiről híres Deep Cove Chalet -ben, és  arról érdeklődtek, hogyan lehetne biztosítani számukra ott egy zavartalan vacsorát. 

Az éttermet egy házaspár, Bev és Pierre Koffel vezeti, közülük utóbbi volt ott, amikor a hercegi pár emberei bekopogtattak. Ezek után az terjedt el a sajtóban, hogy elutasították őket, mert nem akarták megzavarni a többi vendéget a felhajtással, hiszen az ünnepi időszakban teltházuk van.

Koffel szerint félreértés, amit a kanadai sajtó terjeszt, a biztonságiak mindössze fel akarták mérni a helyszínt, és ezek után nem látták őket többé, de nem az étterem hozzáállása miatt nem tértek vissza. Ennek ellenére a tulajdonos szerint több száz email-t és több tucat telefonhívást kaptak Meghanék rajongóitól, amelyben felelősségre vonták őket az állítólagos elutasítás miatt. "Nem vagyunk ehhez hozzászokva. Bárcsak soha ne keveredtem volna bele, egyre rosszabb lesz!" - mondta a férfi a Daily Mailnek cifra szavak kíséretében. 

Annak ellenére, hogy sokak szerint II. Erzsébetnek rosszul esik, hogy Harryék nem vele, Sandringhamben, hanem Kanadában töltik a téli szünetet, a királynő mégis megemlítette őket december 25-i karácsonyi beszédében, mondván: "Kétszáz évvel üknagymamám, Viktória királynő születése után, Fülöp herceg és én örömmel üdvözöltük nyolcadik dédunokánkat családunkban."

Sokak szerint Meghanék megérdemlik a pihenést, hiszen nagyon sűrű évük volt: megszületett első gyermekük, Archie, Afrikában voltak körúton, számos jótékonysági eseményen vettek részt, Meghan vendégszerkesztette a brit Vogue-ot, és számos rosszindulatú pletykával kellett megküzdeniük. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr3215374450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szdan 2019.12.31. 16:50:51

Na, most hogy Epstein kiesett, a kékvérűek találtak maguknak másik pedofil milliárdos havert. Várom hogy jövőre mi derül ki róla...
süti beállítások módosítása