Royal sztorik & királyi krónikák

Részben visszavonul a királyi családból Meghan és Harry

2020. január 08. - nofret

Sokkoló hírt közölt szerda este instagramján Meghan és Harry sussexi hercegi pár: azt írják, hogy "visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől" és a jövőben megosztják idejüket az Egyesült Királyság és Észak-Amerika között. Azóta már bennfentes források azt is kiderítették, hogy a királynőt hidegzuhanyként érte a hír, friss bejegyzésemért kattints! 

81407578_2887224451299366_1108631226324877312_n.jpg

“Több hónapnyi gondolkodás és párbeszéd után úgy döntöttünk, idén egy átmeneti időszakot tartunk, hogy új, progresszív szerepet alakítsunk ki ezen az intézményen belül"- írja a hercegi pár instagram-oldalán, a @sussexroyal-on. "Az a szándékunk, hogy visszalépjünk a királyi családban betöltött fontos pozíciónktól, és azért dolgozzunk, hogy anyagilag függetlenné váljunk, miközben továbbra is támogatjuk Őfelségét, a Királynőt. A ti bátorításotok segítségével úgy érezzük, készen állunk arra, hogy megtegyük ezt a lépést"- írják több mint tízmillió követőjüknek.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

 

Azzal folytatják, hogy terveik szerint a jövőben megosztják az idejüket az Egyesült Királyság és Észak-Amerika között, hogy továbbra is támogathassák II. Erzsébet királynőt, valamint a jótékonysági szervezeteket, amelyeknek a védnökei. 

"Ez a földrajzi egyensúly lehetővé teszi majd számunkra, hogy úgy neveljük fel a fiunkat, hogy tiszteli a királyi tradíciókat, amelyekbe beleszületett, ugyanakkor biztosítsa a családunk számára a lehetőséget, hogy életünk következő fejezetére koncentrálhassunk, amelybe egy új jótékonysági szervezet elindítása is beletartozik." 

A lépés példa nélküli a brit királyság történetében, és jogosan nevezhető "történelminek". Harry herceg a trónöröklési sorban a hatodik helyet foglalja el, és még soha nem történt olyan, hogy a királyi család ilyen kiemelten fontos szereplője ne brit földön éljen. 

Úgy tűnik, 2020-as első nyilvános kötelezettségük ezzel szimbolikus értékűvé vált: kedden ugyanis az új évben először Kanada brit főbiztosságának londoni rezidenciájára látogattak. Itt egy kiállítást tekintettek meg, és köszönetet mondtak azért, hogy meleg fogadtatásban volt részük az észak-amerikai országban.  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

Már hosszú ideje keringtek olyan pletykák, hogy a sussexi pár Kanadába vagy az Egyesült Államokba költözik, sőt, tavalyi afrikai útjukon még az a hír is felröppent, hogy esetleg Dél-Afrikában lesz új otthonuk. Úgy tűnik, Kanadába költözésük előkészületei már régóta folytak a háttérben, és valószínűleg azért is emellett az ország mellett döntöttek, mert egyrészt a Nemzetközösség tagja, így kötődik a brit koronához, másrészt Meghan maga is itt élt hét évig, amikor a Suits című tévésorozatot forgatta Torontóban. Kanada mindig is fontos szerepet töltött be az életükben, hiszen amikor elkezdtek randevúzni, Meghan még Torontóban élt, és Harry-nek többször is át kellett szelnie az Atlanti-óceánt, ha szerelmét látni szerette volna. Első lesifotós képeik, illetve hivatalos, felvállalt képeik is Kanadában készültek róluk 2017-ben egy teniszmeccsen. 

Meghan és Harry karácsonyi szünetüket is Kanadában töltötték, nem pedig a királynővel Sandringhamben, amely tradíció a királyi családban. Egy kanadai barátjuk segítségével béreltek maguknak házat szünetük néhány hetére, a festői Vancouver-szigeten.  

Bennfentesek szerint a királyi családot megrázta a hír, erről szóló bejegyzésemért kattints - ebben olvasható a Buckingham-palota reakciója, valamint az angolszász sajtó és a kommenelők reagálása is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr6915399730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.01.09. 11:30:44

Nagyon sekélyes lelkivilág kell ahhoz, hogy az ilyesmi hírek lekössék az embert. Azt is furcsállom, hogy ha valaki egy focistáért vagy énekesért rajong, de azok legalább csinálnak valamit. Ellenben ezeknek a királyi sarjaknak az összes produkciójuk, hogy ők ők. Színtiszta celebség, full gagyi az egész.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2020.01.09. 11:54:39

Hála az Istennek, mert ez a nő már nagyon idegesítő volt ezzel az örökös különcködési mániájával!

nofret 2020.01.09. 12:19:08

@Eugene Horse: Én például azokat nem tudom megérteni, akik autós magazinokat vásárolnak vagy horgolószakkörbe járnak, de szerintem mindenkinek lehet saját hobbija. A királyi család nem csupán celebség, hatalmas történelem és tradíció áll mögöttük, jelentős a gazdasági súlyuk is. Engem személy szerint az érdekel, hogyan alakulnak emberi sorsok ilyen rendkívüli körülmények között. Ettől még természetesen mindenkinek lehet saját véleménye - és "nünükéje", amihez joga van.

élhetetlen 2020.01.09. 19:10:44

@Eugene Horse: “Nagyon sekélyes lelkivilág kell ahhoz…”. És nagyon sekélyes gondolkodás kell ahhoz, hogy valaki csak annyit lásson a királyi családból, hogy ők csak ők. Nem akarok litániát írni, de azért képzeld el, mit jelentett az angoloknak, hogy a világháború idején Erzsébet nem elbújt egy bunkerbe, hanem autószerelőnek állt. 90+ évesen még körbeutazza a világot, mert elvárják tőle, pedig ez egy fiatal szervezetet is megvisel. Hogy végig kell állnia egy több órás katonai parádét, mert ez a diplomácia része, és még lábat sem válthat, mert x kamera veszi. Keményebben dolgozik ebben a korban is mint egy focista (aki, ugye, csinál valamit), és még csak a kapu mellé sem lőhet. És a fontosabb emberek, Károly, Vilmos, lelkiismeretesen teszik a dolgukat. Pl. Vilmosra, aki a reprezentáción kívül légi mentő pilótaként dolgozott, nehéz ráfogni, hogy csak van. Ha ehhez hozzáveszed, hogy hányan élnek az ajándéktárgyak gyártásából, eladásából, és hány turista csődül össze a világból, hogy esetleg láthassa a királynőt, mikor megy a parlamentet megnyitni, nem biztos, hogy gazdaságtalan “tartani” őket. Fekete bárányok meg minden családban lehetnek, ki kell őket vonni a forgalomból.

nofret 2020.01.09. 22:46:07

@élhetetlen: Mindennel egyetértek, talán csak az utolsó mondatoddal nem :) legalábbis azzal nem, hogy ki kell őket vonni a forgalomból, mert rengeteg követőt szerzett Harry és Meghan a királyi családnak, olyanokat, akik korábban rájuk sem hederítettek. Visszatérve a témához, szerintem akik olyanokat írnak, hogy élősködők, stb... nem látják, vagy nem akarják látni a nagyobb képet, amit lefestesz.

élhetetlen 2020.01.09. 23:40:51

@nofret: Ezen remélem, nem fogunk összeveszni, de nincs igazad. A férfiakról már írtam, Katalin meg mióta vállalta ezt a házasságot, szintén teszi a dolgát, amit vállalt, Meghan nem, sőt, a férjét is lebeszélte a kötelezettségei teljesítéséről. Ha a királynő most lemondana a trónról, és nyugdíjba vonulna, azt megértem. De, ha 20-30 éve azzal jött volna, hogy csak fél évig lesz királynő, a másik félévben csak a kutyáival sétál? Anyagilag függetlenek akarnak lenni? Legyenek, de ez a tárgyalás az apanázsról, kastélyról, stb., teljesen jogtalan, mondjanak le mindenről, mert nem biztos, hogy a tennivalóik arra a félévre esnének, amikor Angliában vannak. Menjenek, csupasz seggel, és néha jöjjenek haza egy puszit adni apunak, nagyinak. Persze, sem apu, sem a nagyi nem kőszívű, így lesz pénz, kötelezettség meg nem. A rengeteg követő meg követheti a saját lábon állásukat, mert úgy látom, hogy sem a királynőnek, sem Károlynak, sem Vilmosnak nem hoztak plusz népszerűséget a megmozdulásaikkal.
süti beállítások módosítása