Royal sztorik & királyi krónikák

Hogyan képzeli el a jövőjét Harry és Meghan?

2020. január 13. - nofret

Már alá is írt egy megállapodást a Disney-vel egy szinkronszerepre Meghan sussexi hercegnő - adta hírül a brit Sunday Times újság vasárnap. A szinkronszereplésért kapott gázsit Meghan egy elefántokat az orvvadászokkal szemben segítő szervezet, az Elephants Without Borders (Elefántok Határok Nélkül) javára ajánlja majd fel a lap értesülései szerint. Akár ez is lehet az az irány, amelyben a jövőben Meghan és Harry élete haladni fog, - vélik királyi szakértők - az, hogy hírnevüket jó ügyek támogatására használják fel.

qu_fokep.JPG

Az azonban még kérdéses, ezt valóban megtehetik-e kedvük szerint és kötöttségektől mentesen. II. Erzsébet királynő hétfőre válságtanácskozást hívott össze, amelyen eldőlhet a pár sorsa. Harry, Vilmos és Károly herceg (valamint feltételezhetően asszisztenseik, udvaroncaik) is részt vesznek a megbeszélésen. Meghan a brit sajtó szerint telefonon kapcsolódik be a  jövőjükről szóló beszélgetésbe, mert ő idő közben visszarepült Kanadába, hiszen nyolchónapos kisfiukat, Archie-t az észak-amerikai országban hagyta, legjobb barátnője, Jessica Mulroney és egy dada gondjaira bízva. 

A "csúcstalálkozót" Sandringhamben tartják a királynő téli rezidenciáján, ahol bőven vízkereszt utánig, februárig szokott tartózkodni.A királynő autóját ma délelőtt filmezték le, ahogyan behajt a kastély kapuján.  

Királyi tudósítók szerint Harry herceg és Meghan jövőbeni helyzetéről lesz szó a családon és a monarchián belül - a legfontosabb kérdések a pénzügyeket, a személyi biztonságot, a lakhelyeiket érintik majd, valamint akörül forognak, hogy milyen szerepben tehetnek még szolgálatot a királynőnek - részt vehetnek-e a képviseletében külföldi utakon vagy sem, évente hány hivatalos megjelenést kell vállalniuk, stb...  

Harryék egyébként saját weboldalukon megválaszolnak néhány kérdést arról, ők hogyan képzelik el jövőbeli szerepüket, illetve már a brit médiába is kiszivárogtak információk. Az már más kérdés, a királynő és tanácsadói, valamint Károly és Vilmos is belemennek-e abba, amire a pár vágyik.  

Az alábbiakban kérdezz-felelek formájában összegyűjtöttem, mit szeretnének Sussexék. Az, hogy ebből mit sikerül valóban elérniük, hétfő délutánra kiderül(het). Egyelőre nem tudni, milyen konkrét munkát vállalnának, és feltételezhetően nem csak jótékonykodásra szánják majd az ezáltal keresett pénzt, hiszen nekik is meg kell majd valamiből élniük, de biztos számos lehetőség nyitott előttük. A Daily Mail szerint - amely egyébként sosem bánt kesztyűs kézzel Meghannel - a Disney-szinkronmunkát Meghan úgy szerezte, hogy az Oroszlánkirály premierjén Harry a Disney vezérigazgatójának megemlítette: Meghan vállal szinkronmunkákat is. Az erről készült párbeszédet a brit lap ismét elérhetővé tette weboldalán. 

Amit biztosan lehet tudni, az az, amit váratlan közleményükből ki lehet olvasni: lemondanak a királyi családban betöltött fontos szerepükről, ugyanakkor szívesen vállalnak utakat a királynő képviseletében a jövőben is, valamint szeretnék megosztani idejüket Észak-Amerika és az Egyesült Királyság között. A többi, eddig tudható információt alább olvashatjátok: 

Teljesen kilép-e a pár a királyi családból?

Nem, szeretnének továbbra is a család tagjai lenni, viszont nem akarnak fontos pozíciót betölteni a családon belül, aktív, dolgozó tagjai lenni "A cégnek" (ahogyan V. György nevezte az intézményt). Anyagilag függetlenek szeretnének lenni, ezzel lemondanak az úgynevezett "Sovereign Grantből", vagyis uralkodói alapból nekik juttatott támogatásról, amely kiadásaiknak mindössze 5 százalékát fedezte eddig is. Büdzséjük 95 százalékát Károly herceg állta a cornwall-i hercegségből befolyó jövedelméből. Felröppentek olyan hírek, hogy Károly ezek után nem fogja őket finanszírozni, de egyelőre várjuk ki a végét! 

Lemondanak-e rangjukról és "HRH" vagyis Őkirályi Fensége megszólításukról?

Nem, eddig nem adták jelét annak, hogy bármelyikről le szeretnének mondani, ezt alátámasztja, hogy a weboldalukon mindenhol kitüntetett szerepe van királyi monogramjuknak, és állítólag levédették a Sussexroyal nevet vagy brandet is. 

hm_qa_2.JPG

Milyen munkát végezhetnek ezután?

Ha függetlenné válnak az uralkodói alaptól anyagilag, akkor technikailag nincsen akadálya, hogy fizetésért állást vállaljanak. Valahogy úgy, ahogyan Beatrix hercegnő és Eugénia hercegnő, András herceg lányai élnek: miközben a királyi család tagjaiként időről-időre feltűnnek hivatalos eseményeken, megemlékezéseken, a Trooping the Colour nevű eseményen, amely a királynő hivatalos születésnapja, emellett dolgoznak is saját vállalkozásaikban. Tehát elméletben Meghan színészkedhet ismét. A pár azt írja új honlapján, hogy "úgy érzik, ez az új megközelítés lehetővé teszi számukra, hogy továbbra is segítsenek a királynőnek, miközben anyagilag függetlenné válnak."

Elvágják-e a kapcsolatot az eddig általuk támogatott jótákonysági szervezetekkel?

Honlapjukon egyértelművé tetszik, hogy szeretnék megtartani azoknak a szervezeteknek a védnökségét, amelyekkel eddig együtt dolgoztak. 

Továbbra is a Frogmore Cottage-ban fognak-e élni a windsori kastély mellett?

Ha a királynő engedélyezi számukra, akkor igen. A Frogmore Cottage az uralkodó tulajdona - hangsúlyozzák.   

Ki fogja finanszírozni a jövőbeli utazásaikat?

Privát utazásaikat saját zsebből finanszírozzák majd, és elkötelezettek amellett, hogy kereskedelmi járatokat használva utazzanak a világ körül - áll a a weboldalon. (Ezt valószínűleg azért hangsúlyozzák ennyire, mert nyáron rengeteg támadás érte őket amiatt, hogy többször is magánrepülővel utaztak.) Azt egyelőre nem tudni, ki fogja fedezni utazási kiadásaikat, ha hivatalos utat teljesítenek.  

hm_qa.JPG

Vajon vállalnak-e királyi körutakat a jövőben II. Erzsébet nevében? 

Erre azt válaszolják, hogy "büszkén" vállalnának hivatalos tengerentúli utakat a királynő nevében, ha felkéri őket a  brit külügyminisztérium és az uralkodó. 

Továbbra is testőrök kísérgetik-e majd őket?

Igen, hiszen ez kötelező, nem is választható feltétel. "Nemzetközileg védett személyeknek" számítanak, ezért hivatalból vannak melléjük kirendelve nyomozók. Az már más kérdés, ki fog fizetni a jövőben ezért, de valószínűleg a kanadai kormánynak is vállalnia kell majd a költségek egy részét, hiszen ez az egyik lehetséges ország, ahol állandó rezidenciájuk lesz a tervek szerint. 

Összegezve: szeretnének továbbra is a királyi család tagjai maradni, de modernizálni a szerepüket. Nekem egyelőre kissé hibrid megoldásnak tűnik amit kitaláltak, de még az is lehet, hogy lesz rá fogadókészség. Hétfő estére már okosabbak leszünk. Frissítés: és lettünk is, a legújabb posztomért kattints ide! 

hm_qa_3.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr8715405622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.01.13. 10:00:50

és hogy tényleg ne legyen unalmas, páran a családból.elkezdték mószerolni a királynő magántitkárát, miszerint ő lenne az oka a fiaskónak.
Ez szvsz egyrészt röhejes, másrészt szánalmas.
Nem a királynő magántitkára a showrunner ebben a történetben, igazán nem szép, hogy egy mezei (közrendű) alkalmazottra akarják kenni a saját bénázásukat.

Meghan meg nem.is értem, hogy gondolza, hogy belefúj a nullás lisztbe és gyorsan lelép, füstölgő romokat (na jó, "csak" világra szóló botrányt) hagyva maga után.

Indriq 2020.01.13. 12:20:52

Egyértelműen a csaj viseli a nadrágot a családban. Harry egy puhapöcs. Meghan pedig azt hiszi különb mindegyiknél, egy törtető ribanc.
Az elejétől fogva tudnia kellett mivel jár a dolog. Az a mázlija, hogy nem 200 évvel korábban történt, mostanra már valamelyik gyarmati városkában rohadna.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.13. 12:26:57

Szeretnék továbbra is kapni a milliókat az államtól, de ezentúl nem csinálni semmit.

cavalry 2020.01.13. 14:11:37

Harry keres egy másik nőt, minimum svéd balett táncosnő legyen és címszereplő. A mese folyt köv.

nofret 2020.01.13. 14:28:51

@croc: Ezt hol olvastad? Én még nem láttam, pedig átolvastam a mai híreket alaposan. Szerintem nem tervezték ezt a bejelentést most, nem gondolkodtak előre, ahogy írod.
Valóban nem szerencsés ez így. Ahogyan intézik, nem védem, mert nem is lehet, ráadásul saját magukkal toltak ki a legjobban.

nofret 2020.01.13. 15:14:43

@croc: Á, nagyon köszönöm! Efölött valahogy átsiklottam. Szerintem András herceg csak maradjon csöndben :) Ez az egyik, a másik, hogy tényleg nem szép a magántitkárt bűnbakká tenni, viszont valóban nagy szerepe van abban, ahogy a dolgok folynak. (Lásd anno Tommy Lascelles egészen machievellisztikus módszereket is bevetett a királyi család érdekeinek védelmében, igaz, ő nagyon közel is állt hozzájuk, rokoni kapcsolatban. Tehát egyben saját érdekeit is védte.) Azt viszont nem hiszem, hogy Sir Edward Young felelőssége kiterjedne azokra, akik kamikáze módon cselekszenek.

Liping 2020.01.13. 15:39:11

Ez aztán izgi, jajj, mi lesz most! Vajon Bözsi beleegyezik? Vagy nem? Jajj! Attól tartok, estig tövig rágom a körmöm.

Balambér Kovács 2020.01.13. 16:45:30

Ha Ráhelke saját láb(unk)ára áll, akkor Megan mé' ne tehetné?

nofret 2020.01.13. 18:14:10

@croc: irigyellek :) (Munka mellett próbálom követni az eseményeket) Amúgy tényleg jönnek fülesek a háztartáson belülről, de a Daily Mail gyakran túloz vagy más színben tüntet fel dolgokat, néha meg egészen elképesztően pontos. Épp ezért a spektrum minden végéről olvasok mindent, a legtrashebb bulvártól kezdve a nagyon visszafogott BBC-ig és persze twittert. Épp most jött ki egyébként egy egész pozitív és támogató közlemény a királynőtől a meetingről.

nofret 2020.01.13. 20:30:31

@PeniValdes: Gyakorlatilag áldását adta a dologra, már az MTI is azt írja, hogy II. Erzsébet hozzájárult ahhoz, hogy távozzanak. Hamarosan lesz róla poszt. Ettől persze még lehet, hogy lesznek bukkanók és egyeztetnivalók bőven, de az már kiderült ebből, hogy nem fognak nagy akadályt gördíteni az útjukba.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.01.13. 20:56:06

@nofret: na igen a bukkanók...majd kiderul lehet e félig bent lenni, és félig kilógni....

nofret 2020.01.13. 22:22:08

@PeniValdes: Az az új infó, hogy lesz egy átmeneti periódus, amíg félig kint-félig bent lesznek, aztán szerintem teljesen kilépnek. Meglátjuk!

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.01.13. 22:44:08

@nofret: kérdés ki tudnak e..vagy bármit tesznek akkor is a sussexek lesznek..

Clint Fastfood 2020.01.13. 23:31:30

Lehetett sejteni, nagyjából az esküvő előtt fél évvel, hogy ez lesz a műsor.
Meghan drága csak annyira tekintette ezt a kalandot komolynak, amennyire egy elkényeztetett ribancdíva tekinheti annak a házasságot egy herceggel.
Jó parti, ahogy mondani szokás. Kár hogy ilyen hamar megunta a ködös Albiont és inkább visszahúznak Kanadába a pórázra kötött hercegével.
C'est la vie..

hegecz25 2020.01.14. 00:03:49

azt mondta a bezsi hogy menjetek csak. Kozben meg szolt a diana-kommandonak, hogy tartsak a szemuket megányékon...

Sir Galahad 2020.01.14. 11:01:48

@MAXVAL bircaman közíró: Most az egyszer egyetértünk, ennél pontosabban nem lehet megfogalmazni a lányeget. Ingyenélő pojácák.

Gery87 2020.01.16. 22:50:18

Celebek.....más szerepük nincs.
A "a brit nemzeti egység szimbólumai" duma, ami még felhozható lenne a létük mellett, meg már idejét múlt, 100 éve talán még megállta volna a helyét de ma már nevetséges.
Ha fáj nekik, bárkinek..hogy közpénzen eltartott állami celebek vannak, akkor meg kell szüntetni a monarchiát és kész.

kolompar lole 1116 2020.01.18. 20:48:33

"Akár ez is lehet az az irány, amelyben a jövőben Meghan és Harry élete haladni fog, - vélik királyi szakértők - az, hogy hírnevüket jó ügyek támogatására használják fel."

Az mondjuk nem világos, hogy ha felajánlják a lóvét minden szarra, akkor mégis mi marad nekik egy nullszaldós bizniszből...

kolompar lole 1116 2020.01.18. 20:57:57

@Gery87: Az egész királyság egy celebkedés, úgy ahogy van nincs értelme. Ezért is kár azon nyavajogni hogy valaki ki akar lépni belőle - hadd tegye, vannak jobb dolgok is.

Gery87 2020.01.20. 23:24:24

@kolompar lole 1116:

Ha ki akar lépni tegye. Van erre mód és lehetőség sőt példa is elég...de akkor ne kapjon állami pénzt...semmit.
Ne védjék közpénzen, ne csináljon pénzt abból hogy királyi család rokona stb.
Tűnjön el a médiából, a közéletből, mondjon le a címiről....

Nem azzal van bajom hogy fityiszt mutat a kötelezettségeknek, a nemesi, királyi celebkedésnek....csak hát akkor csinálja hitelesen...
Az hogy továbbra is hercegnő törpilla vagyok meg legkisebb királyfi és abból élek hogy SUXXESROYAl princess vagyok az instán és faszbukon meg bevéd a kanadai királyi skót lovasroham lófasz az minden csak nem "visszavonulás"...
és érthető hogy miért rágtak be erre még Windsorban is.

_me_amy 2020.02.16. 22:54:40

Ez a blogbejegyzés kint volt valamelyik fő híroldalon? Ennyi idióta és kínos hozzászólást régen láttam. (Tisztelet annak akinek természetesen)

nofret 2020.02.17. 10:08:36

@_me_amy: Igen, az index kitette címlapra. Sajnos ez benne van, hogy kritikán aluli kommentek is érkeznek.
süti beállítások módosítása