Royal sztorik & királyi krónikák

Áttérhet a zsidó vallásra Diana hercegnő unokahúga, Lady Kitty Spencer

2020. február 18. - nofret

Valószínűleg át fog térni a zsidó vallásra az elhunyt Diana hercegnő unokahúga, Lady Kitty Spencer zsidó vallású vőlegénye, Michael Lewis miatt - írja a Tatler magazin. A modellként dolgozó Kitty Spencer és dél-afrikai jövendőbelije között nem csupán vallási szempontból tátong jelenleg nagy különbség, hanem korban is: Diana unokahúga ugyanis mindössze 29 éves, jövendőbelije pedig 61, öt évvel idősebb, mint Kitty édesapja, Spencer grófja.  

 

kitty.JPG

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kitty Spencer (@kitty.spencer) le

 

Lady Kitty jelenleg olyan órákon vesz részt, amelyeken többet tudhat meg a judaizmusról - ezt egy barátja árulta el a Sunday Times-nak. Jegyesével együtt már látták zsinagógát is látogatni. Ha Kitty unokatestvére, Vilmos egyszer trónra lép, ő lesz az anglikán egyház feje.

Azt egyelőre nem tudni, Michael Lewis a judaizmus melyik ágának követője, a brit sajtó szerint azonban Lewis első menyegzőjét az ortodox zsidó vallás szabályai szerint kötötték 1985-ben. A multimilliomos férfinak előző házasságából már van három gyermeke.Michael Lewis a divatiparból szerezte vagyonát, amelyet 105 millió dollárra becsülnek. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Marie Claire Russia (@marieclairerussia) le

A pár eljegyzését januárban jelentették be hivatalosan, de már tavaly nyáron is lehetett arról olvasni, hogy Lewis megkérte Kitty kezét. Kapcsolatuk 2018-ban kezdődött.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kitty Spencer (@kitty.spencer) le

Lady Kitty, Spencer kilencedik grófjának, Charles-nak a legidősebb gyermeke jól ismert a londoni társasági körökben. Édesanyja ismert modell, Victoria Aitken. Ő maga is a divatvilágban kezdett karriert, olyan márkáknak dolgozik, mint a Dolce&Gabbana vagy a Bulgari. 

Ugyanakkor Diana örökségét is továbbviszi: kapcsolatban áll a Centrepoint jótékonysági szervezettel, amelyet még a néhai wales-i hercegnő alapított a hajléktalan fiatalok megsegítésére. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kitty Spencer (@kitty.spencer) le

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr5215479154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipas 2020.02.21. 06:29:28

Szerdán még úgy gondolja, hogy Jézus Krisztus egy isten, de már tudja, hogy csütörtökön azt fogja hinni, hogy nem az, csak Jehova az isten. Ez jól jelzi, hogy a vallás milyen bölcs dolog... :D

Grimbusz Makszimusz 2020.02.21. 07:50:09

Annyira megható történet ez, egy fiatal és szép nemeskisasszony hozzámegy egy vén zsidóhoz és hogy méltó legyen ehhez a hatalmas megtiszteltetéshez tanulmányozza a judaizmust és a maceszkészítés rejtelmeit!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.21. 07:59:58

@Pipas: Ez a vallásmizéria kicsit összetettebb, mint a vallások és vallásosok, meg a nem vallásosok szétválasztása és azok szembeállítása különböző hátsó szándékok okán!
A vallást ugyanis egy értékrendet is képvisel és annak alapvető szabályai nagyon is jók és ajánlatos betartani őket a zavartalan együttélés érdekében! Ergo ateisták is élnek ezek szerint mellőzve az egyéb sallangokat!

Pipas 2020.02.21. 10:23:56

@Grimbusz Makszimusz: Tehát azt mondod nem lényeges, hogy hisz -e istenben és ha igen, akkor melyikben, hanem az a lényeges, hogy eszik -e disznóhúst és körülmetéli -e a gyermekét vagy nem.

Sőt, azt nézni, hogy egy-egy vallásban melyik isten létezésében hisznek csak "különböző hátsó szándékok okán" lehet.

Értem. Azt gondolom, hogy a legtöbb vallásos ember ennek ellenére igencsak fontosnak, sőt a legfontosabbnak tartja, hogy ki milyen isten létezésében hisz vagy nem hisz. A biblia is eléggé tele van ilyenekkel, az ószövetség és az újszüvetség is. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a vallásnak az istenhit egy eléggé fontos alapeleme.

Persze, az "értékrend" és a "alapvető szabályok" is fontosak, de én nagyon úgy látom, hogy azok mind az istentől jönnek.

Pipas 2020.02.21. 10:34:57

@Grimbusz Makszimusz: "A vallást ugyanis egy értékrendet is képvisel és annak alapvető szabályai nagyon is jók"

Hát igen, ha a vallásból kiválogatod a jó szabályokat, akkor a vallás szabályai jók. Csak halkan jegyezném meg azonban, hogy a vallások tele vannak mindenféle rossz szabályokkal is, ha pedig azokat válogatod ki, akkor bizony a vallás nem jó.

Az egyesült államokban vannak sokan, akik a kereszténységből az "öljétek meg a férfiakat, akik férfiakkal alszanak" szabályt gondolták kiválasztani maguknak. Választhatták volna azokat az alapszabályokat is, amelyek szerint mondjuk meg kell ölni azokat, akik szobrokat faragnak, más feleségével hálnak vagy hétvégén melóznak, esetleg más istenekben hisznek.

Ha az ateisták megengednék nekik ezeket, akkor nagyöldöklés lenne (nagyjából mint amilyen a középkorban volt felénk) és nehezen tudnád elfogadtatni az emberekkel, hogy a vallás alapszabályai nagyon is jók.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.21. 11:15:17

@Pipas: Tehát azt mondod nem lényeges, hogy hisz -e istenben és ha igen, akkor melyikben, hanem az a lényeges, hogy eszik -e disznóhúst és körülmetéli -e a gyermekét vagy nem.

Sőt, azt nézni, hogy egy-egy vallásban melyik isten létezésében hisznek csak "különböző hátsó szándékok okán" lehet.

Értem. .........................................

Mondjuk pont nem ezt mondtam, úgyhogy nem érted.

Pipas 2020.02.21. 12:17:08

@Grimbusz Makszimusz: "Mondjuk pont nem ezt mondtam, úgyhogy nem érted."

De igen, ezt mondtad.

- Hogy lehet betérni egy vallásra, az egyik nap az egyik istenben hisz, a másik nap meg egy másikban.
- A vallás egy kicsit bonyolultabb ennél.
- Akkor nem számít, hogy az egyik nap az egyik nap istenben hisz, a másik nap meg egy másikban.
- Nem ezt mondtam.

Klasszikus indexen fotelfilozofálás, kötzködsz, hogy "ennél ez bonyolultabb" aztán amikor szembesítenek vele, hogy tök mindegy mi a bonyolultabb minél, az eredeti állításom ugyanúgy érvényes, akkor tiltakolzol, hogy nem ezt mondtam.

Hát most vagy ezt mondtad, csak nem értetted, hogy mik a következményei annak, hogy "a vallás ennél bonyolultabb" vagy nem ezt mondtad, akkor meg tök irreleváns, amit mondtál.

Grimbusz Makszimusz 2020.02.21. 12:48:52

@Pipas: Cseszd meg fotelfilozófus, az áttérés kapcsán vontad le gúnyosan azt a tanulságot, hogy a vallás milyen bölcs dolog! Mi köze hozzá? Nyilván marha vallásos lehetett, ha fogja magát és áttér!
Különben válaszoltam volna bővebben, csak teleszaladt a tököm veled a hülye példád miatt, vazze nem tudom milyen "keresztény" szekta hirdeti az usában, hogy a buzikat meg kell öni, de ez mióta azonos a hivatalos állásponttal? Majd ezek után még benyögöd, hogy az ateisták milyen fasza gyerekek, mert ők nem ölnek, pedig a több száz éve történt inkvizíció???? Vitatkozzon veled akinek két anyja van.

Pipas 2020.02.21. 16:18:55

@Grimbusz Makszimusz: "de ez mióta azonos a hivatalos állásponttal?"

Nem tudtam, hogy van olyan, hogy "hivatalos álláspont" és a többi nem számít. :D

Kérdés: az a gyanúm, hogy a szomszédom egész hétvégén melózott a ház körül. Mi a hivatalos álláspont én öljem meg vagy az egyház küld valakit? :D

Grimbusz Makszimusz 2020.02.21. 18:32:40

@Pipas: "Kérdés: az a gyanúm, hogy a szomszédom egész hétvégén melózott a ház körül. Mi a hivatalos álláspont én öljem meg vagy az egyház küld valakit? :D"

Szerintem a gondnokot láttad a kórtermed ablakából ahogy nyírta a pszichiátria előtt a gyepet! Ne öld meg, hanem kérj az ápolóidtól egy extra szedálst!

Grimbusz Makszimusz 2020.02.21. 18:32:40

@Pipas: "Kérdés: az a gyanúm, hogy a szomszédom egész hétvégén melózott a ház körül. Mi a hivatalos álláspont én öljem meg vagy az egyház küld valakit? :D"

Szerintem a gondnokot láttad a kórtermed ablakából ahogy nyírta a pszichiátria előtt a gyepet! Ne öld meg, hanem kérj az ápolóidtól egy extra szedálst!
süti beállítások módosítása