Royal sztorik & királyi krónikák

Harry és Meghan márciusban még visszatérnek Angliába, hogy utoljára teljesítsenek hivatalos kötelezettségeket

2020. február 23. - nofret

Feltöltött néhány új információt weboldalára a sussexi hercegi pár a hétvégén - ezek alapján több olyan pontra is fény derült visszavonulásukkal kapcsolatban, amit eddig homály fedett. Sokak szerint a Spring 2020 Transition alcímen megjelentetett információkat a pár sértődött hangnemben fogalmazta meg. Elolvastam az utolsó betűig, és egy-két helyen valóban kicsit pikírtnek tűnik a stílus, a legtöbb bekezdésben azonban inkább túl bőbeszédűen magyarázzák a dolgokat, viszont keserűséget nem érezni ki belőle. Lássuk is, mik az új hírek! 

trasition.JPG

Azt eddig is lehetett tudni - habár a magyar médiában nem esett róla sok szó, ezért emelem ki külön -, hogy Meghan és Harry március 31-ével távoznak a királyi család dolgozó tagjai közül. Innentől kezdődik egy egyéves átmeneti periódus. Ez idő alatt nem vállalnak kötelezettséget a királyi család tagjaiként és nem képviselik a királynőt semmilyen formában. Az egy év leteltével felülvizsgálják ők és a palota, hogyan működik az egyezmény, és akár vissza is térhetnek, ha az életük nem úgy alakult, ahogyan tervezték. (Ez az a része az egyezménynek, amiről több királyi szakértő is azt mondta, hogy a királynő kétségbeesetten igyekszik egy ajtót nyitva hagyni Harry számára.) 

Új információk: 

  • Eddigi háttércsapatukat elbocsátották, mivel őket közpénzből finanszírozták, de valamilyen formában mégis fenn fognak tartani irodát Londonban: április elsejétől egy új team fogja őket képviselni az Egyesült Királyságban.
  • Habár Harry herceg nem fogja használni a hadseregben betöltött címeit az egyéves átmeneti periódus ideje alatt, de helyettesíteni sem fogják őt mással erre az időre. Korábban még azt rebesgették, hogy nagynénje, Anna hercegnő léphet a helyébe. 
  • A pár elfogadta a döntést arról, hogy nem használhatják a "royal" szót alapítványuk nevében, sem más formában. Erről szóló blogbejegyzésemért kattints ide! Azt is hozzáteszik, hogy "habár a monarchiának vagy a brit kormánynak nincs semmilyen fennhatósága tengerentúlon arra vonatkozóan, hogy használhatják-e a királyi jelzőt, Sussex hercegének és hercegnőjének nem áll szándékában a 'Sussex Royal' név vagy a royal címke használata semmilyen országban. (Ez az a rész egyébként, ahol talán kicsit érezhető egy kis sértettség) 
  • Szerintem az nem új információ, hogy a trónöröklési sorrend változatlan marad , de eddig hangsúlyozva sem volt, ezért fontosnak tartom megemlíteni. Ezek alapján tehát Harry marad a hatodik az Egyesült Királyság trónjának várományosainak sorában.

Abban azért érezni egy kis odaszúrást, ahogyan megemlítik a honlapon: habár a királyi családnak vannak más olyan magasrangú tagjai is, akik a családon kívüli keretek között élnek és dolgoznak, számukra mégis megállapítottak egy átmeneti periódust. 

precedent.JPG

Most már az is kiderült, és a rajongók szempontjából talán ez a legfontosabb, hogy februárban és márciusban Meghan és Harry együtt és külön is több kötelezettséget fognak még teljesíteni kilépésük előtt: 

- febr 28-án pénteken Harry Jon Bon Jovival találkozik Londonban, akivel közösen újra rögzítik az énekes Unbroken című dalát, ezzel támogatva Harry Invictus Games nevű, sérült veteránok számára alapított olimpiáját. Ezt egyébként Harry instagram-oldalukon harangozta be az alábbi vicces videóval, amin az látszik, ahogy üzengetnek egymásnak Bon Jovival:

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

 

Egyébként Vilmos herceg már egyszer állt egy színpadon a rocksztárral, egy 2013-as jótékonysági vacsorán énekelte el Bon Jovival egyik legismertebb slágerét, a Livin' on a Prayert a Kensington-palotában.  

- március 5-én Meghan és Harry először fognak közösen megjelenni azóta, hogy bejelentették visszavonulásukat. Az Endeavour Fund Awards-on fognak díjat átadni. Az Endeavour Alapítványt olyan katonáknak hozták létre, akik felülkerekedtek a sérüléseik vagy betegségeik okozta kihívásokon. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Endeavour Fund (@endeavourfund) le

-március 6-án Harry Lewis Hamilton Forma 1-versenyzővel találkozik

-március 7-én mindketten részt vesznek a Mountbatten Zenei Fesztiválon a londoni Royal Albert Hallban

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Nicholas McCarthy (@nicholasmccarthyofficial) le

 

-március 8-án Meghan a nemzetközi nőnap alkalmából fog megjelenni, egyelőre még pontosan nem tudni, hol

- március 9-én pedig az éves Nemzetközösségi istentiszteleten fognak részt venni mindketten a Westminster-apátságban, amelyen általában a királyi család minden tagja megjelenik

- áprilisban Harry részt vesz a londoni maratonon, amelynek védnöke

- májusban pedig a hágai Invictus Games-en is megjelenik

Az alábbi képgaléria a fenti eseményeken mutatja a párt az előző évekből: 

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Cambridge & Sussex (@royal.fabfour) le

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr6315488640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása