Royal sztorik & királyi krónikák

Koronavírus-frász van György herceg és Sarolta hercegnő iskolájában

2020. február 27. - nofret

Szerdán négy gyereket karanténba helyeztek annak az iskolának a diákjai közül, ahová György herceg és Sarolta hercegnő, Vilmosék gyerekei is járnak- jelentette szerda este csaknem az egész brit sajtó. 

69809221_124168222279090_1145525270275424256_o.jpgA tanulók a napokban tértek vissza egy észak-olaszországi síelésből, emiatt arra kérték őket, hogy maradjanak otthon. Szerda este az első hírek még arról szóltak, hogy vesztegzárba kerültek, de azóta kiderült, hogy "csak" otthon kellett magukat elkülöníteni.

Két gyereken mutatkoznak a vírus tünetei, de ezt az értesülést az iskola nem erősítette meg. Olaszországban keddig 12-re emelkedett a betegség halálos áldozatainak száma. 

 

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Chelsea Waterfront (@chelseawaterfront) le

 

Az elit londoni magániskola, a St Thomas’s Battersea szóvivője közölte: "Mint minden iskola, mi is nagyon komolyan vesszük a koronavírus terjedésével kapcsolatos veszélyeket. Betűre pontosan követjük a kormány instrukcióit a megelőzéssel kapcsolatban." Hozzátette: "Jelenleg tanulóink egy nagyon kis számú csoportjának az állapotát vizsgálják, ezek a személyek otthonukban maradnak, és várják a vizsgálatok eredményét." 

A trónöröklési sorban jelenleg harmadik és negyedik helyet elfoglaló György és Sarolta valószínűleg nem forognak veszélyben, hiszen az Egyesült Királyságban éppen aktuális egyhetes szünidejüket szüleik norfolki birtokán töltötték családi körben.  

Az országban egyébként legalább egy tucat iskolát bezártak hasonló okok miatt, mint a királyi gyerkőcökéét,  jellemzően olyan intézményeket, amelyeknek tanulói, hasonlóan, mint a Thomas's Battersea diákjai, síelni voltak OIaszországban. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par George Charlotte And Louis (@princegeorgecharlottelouis) le

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr6315493578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_me_amy 2020.02.28. 07:06:39

@MAXVAL bircaman közíró: megint elfogyott a takarmány, és jöttél tunkolni - tényleg nagyon beteg agyad van. Te vagy ennek az oldalnak a korona-vírusa - látod mit el nem ér egy troll ha valamit nagyon akar....

A bejegyzéshez: nehéz objektíven tájékozódni ebben a vírus-kérdésben. Szerintem normális reakció volt ez a lépés az iskola részéről.

nofret 2020.02.28. 12:56:30

@_me_amy: Nagyon nevetek a hasonlatodon :)
Igen, szerintem is ésszerű döntés volt, főleg, mert két diák is influenzás tüneteket produkál. Valószínűleg Györgyöt és Saroltát addig nem engedik suliba, amíg nem 100%-ig biztonságos.
süti beállítások módosítása