Royal sztorik & királyi krónikák

Hűvös volt a hangulat Meghanék és Vilmosék között a Westminster-apátságban

Ez az istentisztelet volt Sussexék utolsó hivatalos megjelenése a királyi család tagjaiként

2020. március 09. - nofret
A People magazin arról ír, hogy egy bennfentes barát szerint az a realitás, hogy Harry és Meghan teljesen más útra léptek, mint Vilmosék. Harryék elszigeteltnek érzik magukat a családon belül, Vilmos és Katalin pedig nagy erőkkel készülnek a jövőben szerepeik betöltésére. A magazin információi szerint a két fivér nem vált el jó hangulatban januárban, amikor Harry visszautazott Kanadába, de az a fajta feszültség már elmúlt közülük. 

Az istentiszteletre II. Erzsébet rendelte vissza a sussexi hercegi párt. Harryék, ameddig a királyi család tagjai voltak, több alkalommal látogattak el az ő képviseletében a Nemzetközösség országaiba, hiszen őket nevezte ki az uralkodó a Nemzetközösség nagyköveteivé. Ez a szerep tökéletesen illeszkedett hozzájuk: Harry a humorával, Meghan lazaságával és megközelíthetőségével vette le a lábáról az embereket. Szerették volna megtartani ezt a szerepüket, de itt meghúzott egy vonalat a királynő. Habár Harry elnöke, Meghan pedig alelnöke marad a Királynő Nemzetközösségi Alapjának, többé nem képviselhetik őt magát a körutakon. 

A Nemzetközösség részben azokat az országokat tömöríti, ahol II. Erzsébet még mindig államfőnek számít, és amelyek régen a brit birodalom részei voltak. 

A Westminster-apátságbeli istentiszteleten neves politikusok is részt vettek, mint például Boris Johnson miniszterelnök terhes menyasszonyával, Carrie Symonds-szal együtt, akit a brit sajtó "First Girlfriend"-nek nevez. De ott volt Dominic Raab külügyminiszter és a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn is. A belügyminiszter, Priti Patel, az alsóház elnöke, Jacob Rees-Mogg és az amerikai nagykövet, Wody Johnson is tiszteletét tette. Az egyik Spice Girl, Geri Halliwell is megjelent lányával, Bluebell-el.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Boris Johnson (@borisjohnsonuk) le

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr9615512478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ser Vazul 2020.03.10. 15:54:35

Nagyon izgi. Hülye angolok! Angol hülyék!

Fredddy 2020.03.10. 22:41:57

Én aztán nem vagyok a női öltözködés szakértője, de egyből én is Sophia Lorenre gondoltam, mikor a képet megláttam :) A szájról olvasó embert kicsit túlzásnak tartom... A Westminsteri apátság viszont az egyik legszebb gótikus templom a világon, ott aztán nincs dongaboltozat!

A Nemzetközösség államainak csak a töredékében államfő a királynő, egy részük eleve köztársaság, sőt, Malajziában pl saját szultán van. Amúgy Fülöp herceg már templomba se jár?

nofret 2020.03.10. 23:52:54

@Fredddy: Na, akkor egyre gondoltunk :) Ennyire érdekli a briteket, hogy még szájról olvasókat is bevetnek...

Ok, ebben teljes mértékben igazad van, nem is tudom, miért hagytam benne, mert valóban gótikus az építmény.

Fú, hát a Commonwealth-nek valóban csak egy részében államfő a királynő, de most ezt így nem akartam nagyon fejtegetni, mert nem volt rá időm, meg ez a poszt nem is erről szólt elsősorban. Megoldom mindjárt :)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.11. 08:15:13

Ezt nem lehet életnek nevezni, amire a királyi család kényszerül, undorító ez a sajtó a leírtak alapján! Ezek a világ legszerencsétlenebb emberei!

Ráhel a saját lábunkon áll 2020.03.11. 11:09:47

Jó cikk, köszönöm, még írjál sok ilyet.

Valahol meg lehet érteni az angolok kíváncsiságát és lelkesedését a királyi család iránt, egy végeláthatatlan szappanopera az egész.

nofret 2020.03.11. 11:29:35

@Ráhel a saját lábunkon áll: Köszönöm :) Igen, tényleg az, hiszen ők is "csak" olyanok, mint egy család - veszekednek, kibékülnek, elhidegülnek, visszatalálnak egymáshoz...

Fredddy 2020.03.11. 22:39:56

@nofret: annyiban jogos, hogy a Nemzetközösség alapításakor ez lehetett a vezérelv, de az azóta eltelt 100 évben a birodalom bomlásával új országok léptek be, a régiekben rendszerváltások voltak, volt, aki kilépett, nem lépett be- a történelem minden fordulata formálta kicsit. Pakisztán pl már kétszer volt kilépve, de most megint tag.

annamanna 2020.03.20. 21:44:28

Borzasztó érdekes ez a fotó: nlc.p3k.hu/uploads/2020/03/harry-herceg-meghan-markle-bucsu-kiralyi-csalad-kiralyno-gettyimages-1206282759.jpg (innen: nlc.hu/tv_sztarok/20200312/meghan-markle-bucsu-buckingham-palota-visszaut-kiralyi-csalad-haryr-herceg/ ) mert az látszik rajta, hogy Harry borzasztóan mérgesen néz valakire, aki előtte áll, a család valamelyik nőtagjára. Lehet találgatni, hogy kire dühös ennyire, én Katalinra tippelek. Meghan egészen biztosan Katalint nézi, ő igyekszik mosolyogni, de Harry iszonyatosan dühös. Szerintem Katalinra, ő lett számukra a Nagy Sátán, vele lehetetlen kijönni. Már csak azért is Katalint sejtem minden cirkusz mögött, mert Harryék január 8-án jelentették be a távozásukat, azzal, hogy "nem tehettek mást". Január 9-én pedig Katalin születésnapja van, úgyhogy szerintem ő adott nekik ultimátumot, hogy a szülinapjáig takarodjanak. Gyilkosan irigy lehet Meghanra, szerintem. Harryt pedig emészti a düh, hogy őt, a született herceget kitúrta a családból egy jöttment. Persze lehet, hogy tévedek, és Kamillára dühös vagy a nagyanyjára, de első blikkre Katalinra tippelek, mert körülötte állandó a cirkusz, úgy látom.

nofret 2020.03.22. 11:48:20

@annamanna: Érdekes elmélet :) Lehet, hogy csak egy rosszul elkapott pillanat. Egyébként királyi tudósítók szerint a két testvér között áll a bál, persze a két feleség sem jött ki egymással nagyon, de az igazi konfliktus Harry és Vilmos között van. Az persze lehet, hogy mindezek után Harry és Katalin is elhidegültek egymától...

annamanna 2020.03.22. 13:02:33

@nofret: Ami Katalint illeti: Gyurikának barna szeme van (Vilmosnak kék, Katalinnak zöld). Állítólag nem volna lehetséges a barna szemű gyerek egy ilyen párnál. A kisfiú fejformája láthatóan ún. hosszúfejű (hátrafelé a koponyaformája hosszúkás). Katalin, Vilmos, és általában a család tagjai rövidfejűek, a koponyája senkinek sem nyúlik hátra. A gyerek egy hónappal később született, mint ahogy bejelentették. Rögtön utána az ápolónő öngyilkos lett. Katalinban akkor sem bíznék, ha ló legelne a sírján.

annamanna 2020.03.22. 13:11:49

@nofret: "A Daily Mail informátorai szerint Meghan nem a 93 éves II. Erzsébetet okolja a történtekért. Harry herceg felesége úgy látja, a királyi család más tagjai áskálódnak ellenük. Érzése szerint egyesek nem tudják elviselni, hogy Harry a királynő titkos kedvence volt, és a függetlenedésüket sem nézték jó szemmel. Az egyelőre nem derült ki, hogy kire, kikre is gondolt Meghan" www.femcafe.hu/cikkek/sztarok/meghan-markle-kiralyi-csalad-botrany-beszolt-megxit

"Kate extra goromba volt, amikor egy hellóra se méltatta Meghant, aki mosolyogva ráköszönt az érkezésükkor. Tagadhatatlan, hogy a hercegné nagyon morcos fejet vágott és kerülte a szemkontaktust Harryékkel, de vajon ez tényleg azt jelenti, hogy haragszik rájuk? Nos, a legfrissebb hírek szerint igen…

A Vanity Fair magazin felkérte Katie Nicholl testbeszéd elemzőt, hogy nézze meg a Katalinról készült videókat és mondja el a véleményét, a szakember pedig ezek alapján úgy látta, a hercegnével valami tényleg nem stimmelt." www.femcafe.hu/cikkek/sztarok/meghan-markle-kiralyi-csalad-botrany-beszolt-megxit
süti beállítások módosítása