Royal sztorik & királyi krónikák

Sztárokat akartak hívni Meghanék fiuk első születésnapjára

2020. április 29. - nofret

Mint kiderült: Harry és Meghan sztárokkal szerették volna megünnepelni fiuk, Archie első születésnapját, ami május 6-án, tehát jövő hét csütörtökön lesz esedékes. A fontos mérföldkőről annyi kiszivárgott a héten, hogy a királyi hagyományoknak megfelelően (amelyeket egyébként Archie születésekor Meghanék egyáltalán nem követtek) fotót fognak közzétenni az ünnepeltről, de egyelőre nem tudni, milyen formában, hiszen @sussexroyal instagram-oldalukat lezárták, új alapítványuk honlapja pedig még nem él. A tippem az, hogy valószínűleg a sajtónak fogják eljuttatni a képet, a királyi szakértők pedig twitteren elterjesztik majd azt.  

archie_1.JPG

Úgy tudni, hogy Meghan és Harry valóságos sztárszülinapot szeretett volna rendezni Archie-nek, olyan A-listás meghívottakkal, mint a humorista Ellen DeGeneres vagy a teniszsztár Serena Williams, aki már azelőtt Meghan egyik legjobb barátnője volt, hogy utóbbi megismerkedett volna Harry-vel. A koronavírus-járvány azonban megakadályozta ezeket a terveket, így a pár és kisfiuk szűk családi körben lesznek kénytelenek ünnepelni. Harry és Meghan egy ideje Los Angelesben élnek, ahová hirtelen helyezték át a székhelyüket Kanadából, a koronavírus-járvány miatti lezárásokat elkerülendő.  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Archie Mountbatten-Windsor (@archie.mountbattenwindsor) le

Királyi szakértők szerint Meghan és Harry terveit a koronavírus jócskán átformálta, de ha az Egyesült Államokban feloldják a korlátozásokat, a hercegi pár valószínűleg megjelenik majd az összes fontosabb vörösszőnyeges eseményen, Meghan pedig visszatér valamilyen formában Hollywoodba. 

Harry visszaidézte gyerekkorát

Ha már szóba kerültek a gyerekek: kedden érkezett a hír, hogy Harry herceg is szerepel egy különleges epizódban, amivel az idén 75 éves Thomas, a gőzmozdonyt ünneplik. A sussex-i herceg egy fotelben ülve olvassa fel a gőzmozdony kalandjait az epizódhoz készített bevezetőben, amit még januárban vettek fel, mielőtt Harry kilépett a királyi család dolgozó tagjai közül.  

A "Thomas and Friends: The Royal Engine" című részben a fiatal II. Erzsébet királynő és a még gyermek Károly herceg is feltűnik animált karakterként. A történet szerint Thomas életében először Londonba látogat, hogy elvigye a Buckingham-palotába Sir Topham Hatt-et, a "kövér ellenőrt", akit kitüntetnek szolgálatáért.

Harry herceg a Tatler-magazin képének tanúsága szerint már régóta Thomas, a gőzmozdony-rajongó, már óvodába is a rajzfilmsorozat figurájával díszített táskában ment:

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Tatler (@tatlermagazine) le

Az évfordulós epizódban egy új karakter is feltűnik, Loughborough hercegnője, vagyis a királyi családot szállító vonat. Az epizód pénteken debütál a Netflixen az Egyesült Államokban, másnap pedig a Channel 5 műsorán Nagy-Britanniában. Májusban már Kanadában és Ausztráliában is elérhető lesz. 

Wilbert Awdry anglikán lelkész első vonatos gyermekkönyve 75 évvel ezelőtt jelent meg. Az író saját kisfia, Christopher szórakoztatására találta ki a történeteket a beszélő mozdonyokról. Thomas figurája nem jelent meg az első történetben, 1946-ban azonban saját illusztrált könyvet kapott Thomas, a gőzmozdony címmel. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Thomas & Friends (@thomasandfriends) le

 

Könyv jelenik meg Meghanékről még az idén 

Talán még fentieknél is fontosabb hír szivárgott ki a brit sajtóba, mégpedig az, hogy Meghanről és Harry-ről könyv fog megjelenni hamarosan, amit Omid Scobie és Carolyn Durand jegyeznek. Előbbi a Harper's Bazaar újságírója, és igen korrekt királyi tudósító, habár érezni a stílusából, hogy Meghant pártolja. Egyike volt annak a néhány újságírónak, akit meghívtak arra a búcsúebédre, amit Meghan adott (volt) alkalmazottainak márciusban Londonban.  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Omid Scobie (@scobiesnaps) le

Carolyn Durand, a könyv másik szerzője korábban az ABC-nél dolgozott producerként, mintegy 15 éve ír a királyi családról, most az ELLE-magazinnak dolgozik a témában. 

A két szerző közös képe:

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Carolyn Durand (@carolyn_durand) le

 

Meghanék képviselői annyit reagáltak az információra, hogy "tudatában vannak" annak, hogy készül róluk egy könyv, de a híresztelésekkel ellentétben nem tartalmaz velük készült interjúkat. 

Anno, amikor Andrew Morton elhíresült Diana-könyve megjelent, a wales-i hercegnő tagadta, hogy bármilyen információkkal hozzájárult volna annak elkészültéhez. Később azonban kiderült: ő maga szivárogtatott Mortonnak egy közös ismerősük révén. 

95265860_242374433510033_6011310599135297536_n.jpg

A Tatler-magazin cikke szerint a palota tagadja, hogy a királyi családot aggasztaná a könyv. Nem vagyok biztos benne 100 százalékig, de azt hiszem, Alastair Bruce történész volt, aki azt mondta egy dokumentumfilmben: a palota nem tagad olyasmit, ami említésre sem méltó. Logikus lenne egyébként, hogy aggasztja őket a könyv, ami várhatóan a sussexi hercegi pár kapcsolatának elejétől követi végig a történetüket. Az életrajz megjelenését augusztus 11-re tervezik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr4715646826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bkkzol 2020.04.30. 06:06:26

Kissé tudathasadásosak. Nagy církusszal szétrobbantanak több évszázados hagyományokat... utána csodálkoznak, hogy nem jár nekik pénz, szolgáltatás..... Állítólag nem szeretik a nyilvánosságot , de mindenütt páváskodnak.... most meg saját családját lejárató könyvvel jön ki ...
süti beállítások módosítása