Royal sztorik & királyi krónikák

Ötéves lett Sarolta - jótékonykodás közben fotózta le édesanyja

2020. május 02. - nofret

Ötéves lett Sarolta hercegnő, Katalin és Vilmos középső gyermeke. A Kensington-palota, ahol a cambridge-i hercegi pár irodája (és londoni otthona) található, ez alkalomból négy képet tett közzé a kislányról.  

sarolta_1.jpg

Fotó: Duchess of Cambridge (engedéllyel) 

A fotókat még áprilisban készítette Katalin a norfolki Sandringham-birtokon, ahol a királynő a hagyomány szerint az év végi ünnepi szezont tölti. Innen nem messze található Katalin és Vilmos vidéki otthona, a szintén norfolki Anmer Hall. A képeken Sarolta éppen ételcsomagok összeállításában segít anyukájának, amelyeket a környékbeli magányos nyugdíjasoknak szántak. 

sarolta_2.jpg

A kislány, aki jelenleg negyedik a brit trón várományosainak sorában, egy tyúklábmintás ruhát visel. Saroltát családon belül egyébként Lottinak becézik - ez akkor derült ki, amikor Katalin egy rajongónak véletlenül tavaly elszólta magát. 

sarolta_4.jpg

A múlt héten a Kensington-palota Lajos hercegről, Katalinék legkisebb gyermekéről tett közzé képeket, amelyeken a kisfiú a brit NHS (nagyjából a brit közegészségügy) dolgozóinak készített szivárványos képeket. A koronavírus-járvány eleje óta ezzel támogatják a brit gyerekek az egészségügyi dolgozókat, ez lett a remény szimbóluma számukra. 

Vilmosék három gyermeke közül szerintem Sarolta a legöntudatosabb, engem Erzsébet királynőre emlékeztet. Elképesztő volt, ahogyan rászólt a fotósokra öccse, Lajos herceg keresztelőjekor. Amikor meglátta a keresztelőkápolnánál a szertartás után felsorakozott fotósokat, rájuk nézett, és parancsoló hangon közölte velük: "Ti ide nem jöttök be!"

Sarolta nem csak parancsoló, hanem empatikus is tud lenni a tavaly karácsonyi videók alapján. Ilyenkor hagyomány, hogy a királyi család tagjai elbeszélgetnek a templom és a sandringhami kastélyhoz vezető út mellett felsorakozott rajongókkal, tavaly pedig először vitték magukkal szülei a kislányt az eseményre. Saroltától pedig mindenki elolvadt: amellett, hogy összeöltözött édesanyjával, a kislány ráadásul nagyon kedvesen is viselkedett: átölelt egy tolószékben ülő hölgyet, pedig szemmel láthatóan erre senki nem utasította. 

A pillanat a videó vége felé látható: 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr8015653828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tavaszihóvirág 2020.05.03. 18:26:16

Nevetséges és álszent dolog ez a "jótékonykodás". Az óriási vagyonukból morzsákat szórnak a népnek, és ráadaásul állandóan közvetítik... közben extra luxusban élnek az adófizetők pénzén, dologtalanul. Ez ma egy brand, ami a turistákat hivatott vonazni. A jótékonykodás csak egy álaszent szerep. Szegény kislány, már most teljesen fals értékrendet tanul.

annamanna 2020.05.03. 18:26:43

Hát, az oviban nem biztos, hogy kedvelik a társai, ha még felnőttekkel is lekezelő. Csak Pippa menyegzőjén láttam, hogyan viselkedik Gyurika más gyerekekkel (vagyis "önállóan" és "függetlenül" a családtól) - úgy tűnt, izgatottan és élvezettel beszélget a többi kisfiúval, nem tűnt pökhendinek. Persze ez csak futó benyomás volt.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.05.04. 12:17:51

szerintem olyan mint egy ötéves kislány

annamanna 2020.05.29. 00:10:33

Na ugye, gondoltam én, és igazam is lett:
"Döntött Vilmos és Katalin: ez történik hamarosan a kislányukkal, Sarolta hercegnővel
Nagy döntést hoztak.
Júniusban újrakezdődik a tanítás Sarolta hercegnő iskolájában. Vilmos herceg és felesége azonban úgy döntött, nem engedik vissza. György hercegnek véget ért a tanév, és a hercegi pár szerint fontos, hogy a testvérek együtt maradjanak."blikkruzs.blikk.hu/sztarok/kulfoldi-sztarok/sarolta-hercegno-iskola/4zek7tx

Teljesen nyilvánvaló, hogy kamu az indoklás, az igazi ok az, hogy Sarolta nem tud beilleszkedni a társai közé, a többiek kiközösítik és utálják, mert ahhoz még őszinte gyerekek, hogy ezt önkéntelenül is kimutassák, na és persze Sarolta is még túl kicsi ahhoz, hogy megjátssza magát és ne őszintén legyen felsőbbrendűen pökhendi.

nofret 2020.05.29. 00:12:30

@annamanna: Erről egyelőre nem olvastam sehol semmit, mármint arról, hogy Sarolta pökhendi lenne a többiekkel, de ha találok valamit, akkor ígérem, megosztom veletek :) Általában előbb-utóbb kikerülnek infók, szóval ha az elméletnek van igazságalapja, tudni fogunk róla.

annamanna 2020.05.29. 10:43:14

@nofret: Köszi, ha megosztod, ha találsz valamit. Bár azt remélem, te is aláírod, hogy az az indoklás, miszerint "a hercegi pár szerint fontos, hogy a testvérek együtt maradjanak" - csupán kétségbeesett kamuzás. A gyerek nem akar oviba menni, egyáltalán nem, semmiképp sem, mert ott nem érzi jól magát, és ennek csak az lehet az oka, hogy egészen másképp viszonyulnak hozzá a gyerekek, mint amihez otthon hozzászokott, ahol mindenki csodálja és ájuldozik tőle és tapsol neki, bárhová mennek, bárkinek mond valamit, azonnal ugrik stb.. de a pici gyerekek világában ez a szolgalelkűség még értelmezhetetlen, Sárika meg nem érti, miért nem, hiába toppant a kis lábacskáival. Na persze, mondom, ez csak fantázia, de közelebb állhat a valósághoz, mint az, hogy "a hercegi pár szerint fontos, hogy a testvérek együtt maradjanak."
A korábbi nemzedékek még szigorúan az alattvalóktól elzárva nőttek fel, Diana gyerekei valószínűleg alkalmazkodóbbak voltak (egyébként valószínűleg Gyurika is alkalmazkodóbb, akit a hírek szerint Sárika irányít).
De a kislány állítólag már két évesen kijelentette, hogy ő felnőttként hercegnő szeretne lenni, ezt állítólag Katalin mesélte, és azt is hozzátette, hogy a lányka még nem tudta akkor, hogy tényleg, valóban az. Egy róluk készült fantáziaportrén, ahol húsz évesnek ábrázolták a testvéreket, Saroltát feketére festett hajú lázadónak ábrázolták, mert a "művész" valamiért úgy látja, hogy nem igazán könnyű eset. Szerintem a kislány érte el, hogy ne kelljen oviba mennie, kijelentette, hogy nem megy és kész, és a szülei engedtek. Legalábbis a kolerikus gyerekek tipikusan ilyenek, és nem volna nagy csoda, ha Sárika is az lenne. A legkevésbé tartom valószínűnek azt, hogy ezt Vilmos döntötte el.....
süti beállítások módosítása