Royal sztorik & királyi krónikák

Több sztár is megvédte Meghant és Harry-t

2019. augusztus 21. - nofret

Áll a bál a brit sajtóban, napok óta több pletykalap is támadja Meghant és Harry-t, vagyis a sussexi hercegi párt amiatt, hogy egy hónapon belül négyszer utaztak magánrepülővel, először Ibizára, majd Dél-Franciaországba.

Elsőnek a The Sun bulvárlap hozta le a sztorit. A cikk írója szerint a nizzai kiruccanás hétszer akkora ökológiai lábnyomot jelent fejenként, mintha a hercegi pár menetrendszerinti járattal repült volna. A pár és személyzete egy 12 személyes Cessnával érkezett a Riviérára, amelynek bérlése 20 ezer angol fontba, azaz mintegy hétmillió forintba került. A cikkíró, Michael Hamilton azt is felhánytorgatja, hogy a londoni repülőterekről szerdánként kilenc olyan járat indul Nizzába, amelyen business kategóriájú jegyek is elérhetőek, és 20 olyan kereskedelmi járat, amelyeken turista osztályon lehet utazni. Megemlíti, hogy ebben az időszakban fejenként 232 fontba, vagyis körülbelül 82 ezer forintba kerül az economy kategóriájú jegy.

Az alábbi instagram-bejegyzésben az látható, ahogyan Meghan kilép a magánrepülőgép ajtaján, szorosan magához ölelve Archie-t, miközben segítőik a kifutópályán várakoznak.
Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Meghan Markle (@hrhofsussex) le

A nizzai út és egy másik, szintén augusztusi ibizai miatt is bírálatok tömkmelege áradt a sussexi hercegi párra, és még akkor sem szakadt vége az ítélkezésáradatnak, amikor Elton John bejelentette: a pár az ő vendége volt, az ő villájában nyaralt, a magánrepülőzés költségeit pedig az énekes állta, mert úgy gondolta, hogy a pár megérdemel egy kis nyugalmat és biztonságot "zaklatott évük" után. 
A világhírű zenész instagramján azt írja: mélyen elszomorítja őt a Sussexeket körülvevő médiacirkusz. Kiemeli, hogy Harry édesanyja, Diana az egyik legkedvesebb barátja volt és "mély elkötelezettséget érez az iránt, hogy megvédje Harry-t és családját a sajtó felesleges tolakodása ellen, amely Diana korai halálát okozta". 
A sztár hozzáteszi, hogy mivel Harry elkötelezett környezetvédő, ügyeltek arra, hogy a repülés szénsemleges legyen, vagyis a Carbon Footprint™-nek befizették az ehhez szükséges megfelelő összeget. 
Voir cette publication sur Instagram

I am deeply distressed by today’s distorted and malicious account in the press surrounding the Duke and Duchess of Sussex’s private stay at my home in Nice last week. Prince Harry’s Mother, Diana Princess Of Wales was one of my dearest friends. I feel a profound sense of obligation to protect Harry and his family from the unnecessary press intrusion that contributed to Diana’s untimely death. After a hectic year continuing their hard work and dedication to charity, David and I wanted the young family to have a private holiday inside the safety and tranquility of our home. To maintain a high level of much-needed protection, we provided them with a private jet flight. To support Prince Harry’s commitment to the environment, we ensured their flight was carbon neutral, by making the appropriate contribution to Carbon Footprint™ I highly respect and applaud both Harry and Meghan’s commitment to charity and I’m calling on the press to cease these relentless and untrue assassinations on their character that are spuriously crafted on an almost daily basis.

Une publication partagée par Elton John (@eltonjohn) le

 

Ezzel Elton John azoknak az újságíróknak és kommentelőknek üzent, akik képmutatónak nevezték a házaspárt, akik magánrepülőzéseik ellenére több alkalommal is harcos környezetvédőként léptek fel. 

Júliusban a hercegi pár instagram-oldalán megjelent posztban azt írják: "Ketyeg az óra a bolygónk számára. A klímaváltozással, az erőforrások pusztulásával, a vadvilág veszélyeztetésével, a műanyagszennyezés hatásaival és az üvegházhatású gázok kibocsátásával leromboljuk ezt a gyönyörű helyet, amelyet otthonunknak nevezünk a magunk és a jövő generációi számára. (...) A Földön élő 7,7 milliárd ember számára minden választás, minden ökológiai lábnyom, minden cselekedet számít."

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

Harry herceg a két hete megjelent, és felesége által vendégszerkesztett Vogue-ban azt írta a Jane Goodall világhírű brit etológussal készített interjújában, hogy legfeljebb két gyereket vállalnak Meghannel, mert aggódnak a klímaváltozás miatt.

A pár augusztus 6-ától 12-éig tartózkodott Ibizán, ahol Meghan 38. születésnapját ünnepelték. A spanyol szigetre és Dél-Franciaországba is magukkal vitték elsőszülött fiukat, Archie-t.

Elton John után több sztár is védelmébe vette Meghant és Harry-t: Ellen DeGeneres amerikai talkshow-műsorvezető, a világhírű énekes, Pink, valamint a brit Jameela Jamil színésznő is. Jameela egyenesen rasszistának nevezte a brit sajtót twitteren. 

Jessica Mulroney, Meghan egyik legközelebbi barátja csatlakozott Jameelához, és védelmébe vette a sussexi hercegi párt, igazságtalannak nevezve a bírálatokat. 

Pink pedig azt írta: "Egy ideje már nem láttam olyan nyilvános bullyinget, mint amilyennek most Meghan az áldozata."  

A kommentelők kiemelik, hogy a cég, amelytől a replőgépet bérelték, a Net Jets kötelezővé teszi ügyfelei számára, hogy szénsemlegessé tegyék utazásukat, vagyis befizessenek egy olyan alapba, amely hozzájárul a széndioxidkibocsátás csökkentéséhez.  

netjets.JPG

A Harry-éket védő kommentelők, még mielőtt Elton John megszólalt volna, azt írták: az is rengeteg pénzébe került volna az adófizetüknek, ha a hercegi pár menetrendszerint járaton utazik, mert akkor a személyzetüknek és az őket kísérő testőröknek is jegyet kellett volna venni, illetve több biztosításra is szükség lett volna, mint így. Sokan azt hozták fel, hogy a bírálóknak azzal is baja lett volna, hogy egy átlagos járat esetén az utolsóként beszálló Meghan és Harry miatt a gépen ülőknek várakozniuk kellett volna.

Tény, hogy amióta beházasodott a brit királyi családba, Meghant olyan felfokozott kíváncsiság kíséri, amivel utoljára Diana hercegnő esetében lehetett találkozni. Így nem csoda, hogy ahogyan a néhai wales-i hercegnőt, úgy őt - és ezáltal férjét - is sokszor rosszindulatúan bírálják a pletykalapok és a közösség média kommentelői.

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr2715019094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása