Royal sztorik & királyi krónikák

A kis hercegek és hercegnők is elkezdik az iskolát a jövő héten

2019. szeptember 01. - nofret

Nagy esemény a Cambridge-családban, hogy jövő héten középső gyermekük, Charlotte hercegnő követi bátyját, Györgyöt, és elkezdi az iskolát. Első napja szeptember 5-én, azaz csütörtökön lesz a  St. Thomas Battersea magániskolában. A Kensington-palota közleménye szerint bátyja, György, és szülei, Vilmos herceg és Katalin hercegnő fogják elkísérni a jeles alkalomból.  

Valószínűleg egy rövid fotózást is tartanak majd az iskola előtt. György herceg már két éve ebbe a magánintézménybe jár, ahol egy félévi tandíj 6429 font, vagyis mintegy kétmillió háromszázezer forint. 

Katalin tavaly nem tudta elkísérni György herceget első napján, mert Louis-val volt várandós, és heves rosszullét gyötörte terhessége első néhány hónapjában.

Penny Junor, a wales-i herceg életrajzírója azt nyilatkozta a Hello! magazinnak, hogy György herceg igen védelmező báty, ezért biztosan gondoskodni fog Charlotte-ról az új környezetben. 

Az alábbi képet Katalin készítette az általuk Lottinak becézett kislányról, akinek két éve volt az első napja az óvodában 

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Princess Charlotte Cambridge (@hrhprincesscharlottee) le

 

Charlotte hercegnő egyébként nem tűnik olyannak, mint aki ne tudná megvédeni magát: a legjobban talán magára a királynőre emlékeztet. Amikor például rendreutasította a fotósokat öccse, Louis herceg keresztelőjén, egészen uralkodói volt a kiállása.

Charlotte-ot az iskolában nem fogják hercegnőnek hívni, Charlotte Cambridge-ként szólítják majd, édesapja címe alapján. Vilmost és Harry-t például annak idején Wales-nek szólították az iskolában és a seregben is Károly herceg címe miatt. 

A kis hercegnő franciát, művészetet, zenét, balettot, számítástechnikát és kézírást fog tanulni. A Thomas’s Battersea weboldala szerint a gyerekek oktatásuk első éveiben "játszani és felfedezni fognak, hogy kreatívak legyenek, és problémákat tudjanak megoldani, jó kapcsolatokat építsenek ki, hogy biztonságban és boldognak érezzék magukat."

#BoysDanceToo

 

Ami a tárgyakat illeti, éppen a héten vert fel nagy port, hogy kiderült: György herceg is balettot tanul az intézményben. Ronda módon ugyanis Lara Spencer, a Good Morning America műsorvezetője a múlt héten kinevette a hat éves herceget, amiért kedveli a táncot.

Miután híres koreográfusok elítélték a műsorvezetőt a gúnyolódásért, az bocsánatot kért, de eddigre már elindult egy hashtag a twitteren, a #BoysDanceToo, és az egész táncos társadalom megmozdult, hogy kiálljon a kigúnyolt herceg mellett. 

Pénteken például több száz, főként férfi balett-táncos vonult föl és táncolt közös koreográfiát a New York-i Times Squaren, hogy bebizonyítsák: a férfiak számára is válhat hivatássá a tánc. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr9715035260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása