Royal sztorik & királyi krónikák

Visszatért szülési szabadságáról Meghan, és azonnal előrukkolt egy jótékonysági ruhakollekcióval

A ruhák eladásával hosszú ideje állástalan nőket segítenek

2019. szeptember 12. - nofret

Munkahelyre hordható, klasszikus stílusú ruhákból áll az a kollekció, amely felett Meghan sussexi hercegné bábáskodott, és amely Smart Works nevű jótékonysági szervezete ügyfeleit segíti majd. A kapszulakollekció szeptember 12-étől vált elérhetővé.  

A Smart Set tartalmaz egy elegáns blézert és nadrágot a Jigsaw-tól, egy táskát a John Lewis & Partners-től, egy klasszikus ruhát, (amely állítólag mindenkinek az alakját hízelgően emeli ki) a Marks&Spencertől, valamint egy fehér inget Misha Nonootól. Utóbbi tervező volt egyébként a kapszulakollekció fogalmának megteremtője anno.

smart_set_jo.jpg

Ha valaki vesz egy darabot a Smart Setből, egy ugyanolyan darabot juttatnak a Smart Works jótékonysági szervezetnek, amelynek Meghan a védnöke. Az összefogástól azt várják, hogy a Smart Works a következő egy évben tudja majd öltöztetni ügyfeleit. 

A bejelentéskor Meghan a kollekció fehér ingét és fekete kosztümnadrágját viselte, valamint egy nyaktörően magas félcipőt

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Meghan and Harry❤ (@meghan_and_harry) le

 

A kollekció fotózásakor Meghan saját magával lepte meg a Smart Worksbe érkező nőket, akik egyáltalán nem számítottak rá 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

 

A Smart Works célja, hogy ruhákkal és tanácsokkal segítse az éppen állástalan nőket. Meghan azt írja a szervezetről, hogy azért vonzotta a védnökség, mert számára nagyon fontos a közösségi élmény, amelyet itt megtapasztalhatnak a nők. Az állásinterjúra készülőket stylist segítségével felöltöztetik - ami már önmagában önbizalmat ad -, majd egy tanácsadó felkészíti őket a beszélgetésre. Ezután addig öltöztetik őket, amíg az első fizetésüket kézhez nem kapják.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Smart Works (@smartworkscharity) le

 

Egyik kliensük, Kate azt mondta a Smart Set kollekcióról: “A szerelésemben úgy éreztem magam, mint egy főnök - erősnek. Csodálatosan éreztem magam benne- emlékeztetett arra, milyen messzire jutottam, és hogy előttem áll a jövő." 

Részlet a hercegnő beszédéből 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

 

A Smart Works ügyfeleinek mintegy fele a kisebbséghez tartozik, régóta munkanélküli, és hosszú ideje sikertelen az állásinterjúkon. Köszönhetően a szervezet munkájának, a náluk megforduló nők 64 százalékának sikerül állást találnia - áll a Buckingham-palota sajtóközleményében, amelyet a kollekció megjelenése alkalmából adtak közzé.

A sussexi hercegnő januárban lett a Smart Works védnöke - Meghan igen komolyan veszi ezt a munkát, számos alkalommal meglátogatta a jótékonysági szervezetet, és felismerte, hogy bár sok pénzadományt kapnak, a ruhákból nem áll rendelkezésre megfelelő méretkínálat. Ezért is írt a szervezetről a Vogue-ban, és ezért tett meg mindent a kapszulakollekció összeállításáért, amelyhez szándékosan olyan brit cégekkel fogott össze, amelyek ismerősek és hozzáférhetőek a lehető legtöbb ember számára. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Smart Works (@smartworkscharity) le

 

Maga Meghan pedig így vallott a Smart Set létrejöttéről: "Amióta az Egyesült Királyságban élek, nagyon fontos volt nekem, hogy közösségekkel és szervezetekkel találkozzam, akik jelentőségteli munkát folytatnak, és igyekeztem mindent megtenni, hogy segítsek nekik felerősíteni a hatásukat. Múlt szeptemberben adtuk ki a "Together" című szakácskönyvet a grenfelli Hubb Kitchen nevű közösségi konyhában dolgozó nőkkel. Alig egy évvel később alig várom, hogy megünnepelhessem egy másik kezdeményezés elindítását, amelyben nők támogatnak nőket, és közösségek dolgoznak együtt a nagyobb jóért." 

Így fest a Smartworks néhány ügyfele az új ruhákban

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Smart Works (@smartworkscharity) le

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr7015068700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása