Royal sztorik & királyi krónikák

Dél-Afrika "gyilkossági fővárosába" látogatott Harry és Meghan

2019. szeptember 23. - nofret

Afrikába érkezett hétfőn a sussexi hercegi pár fiukkal, Archie-val együtt. Reggel szálltak le a repülőről a dél-afrikai Fokvárosban. A hármasnak ez az első hivatalos útja családként. A hercegi pár látogatását fokozott biztonsági intézkedések kísérik.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Meghan and Harry❤ (@meghan_and_harry) le

 

Meghan és Harry első útja egy igen rosszhírű kerületbe, Nyangába vezetett, amelyet az ország "gyilkossági fővárosának" neveznek, hiszen a statisztikák szerint itt a legmagasabb az emberölések száma. A munkanélküliség 50 százalék feletti és a HIV/AIDS is igen elterjedt. A bűnügyi statisztikák sem festenek kedvező képet Nyangáról. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Meghan and Harry❤ (@meghan_and_harry) le

 

A kerület általános iskolájának diákjai tradicionális tánccal köszöntötték a hercegi párt, Meghan táncra is perdült az egyik kislánnyal. A hercegnő egy tőle szokatlanul olcsó ruhát viselt: egy 69 fontos, azaz mintegy 26 ezer forintos darabot, amelyet egy malawi etikus és fenntartható divatmárka forgalmaz, a Mayamiko. 

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Meghan and Harry❤ (@meghan_and_harry) le

 

 

De nem csak Meghan mutatta meg ütemérzékét, Harry is bemutatta, hogyan mozgatja a csípőjét: 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par � Meghan And Harry News (@meghan_harry_news) le

 

A pár a Justice Desk nevű civil szervezetet látogatta meg Nyangában, ahol a gyerekeket önvédelemre tanítják, és arra, hogyan tartsanak be bizonyos szabályokat a saját biztonságuk érdekében, a kislányoknak pedig azt oktatják, milyen jogaik vannak. A Justice Desket a Queen's Commonwealth Trust, a királynő jótékonysági szervezete támogatja, amelynek Harry az elnöke, Meghan pedig az alelnöke.

Harry és Meghan is tartott egy rövid beszédet a civil szervezetnél. Meghan beszédének a végén kiemelte: 

"Bár a királyi család egyik tagjaként vagyok itt a férjemmel, szeretném, ha tudnátok, hogy én anyaként, feleségként és színesbőrű nőként, a testvéretekként vagyok jelen."

 

A Justice Desk különleges ajándékkal lepte meg a házaspárt: egy dél-afrikai névvel Archie számára. A Nyanga-kerület "nagymamája" válaszotta a nevet a négyhónapos kisfiúnak, azt, hogy Ntsika - a név jelentése: az erő pillére. A látogatásra Meghanék nem vitték magukkal a négyhónapos Archie-t, ő dadájával a hercegi pár szállásán maradt. Szerdán viszont szülei megmutatták őt Desmond Tutu érseknek, így megszülettek az első képek keresztelője óta, amelyen látszik a csecsemő arca is. (Katt a posztra! ) 

A Buckingham Palota szóvivője útjuk előtt azt mondta, hogy  "a sussexi pár alig várja, hogy Afrikába utazhasson, első hivatalos útjukra családként. Afrika különleges helyet foglal el a herceg szívében, és alig várja, hogy megmutassa Dél-Afrikát feleségének és fiának."

meghan_cape_town.JPG

 

Meghan és Harry az úgynevezett "District Six"-be is ellátogattak, ahol felszabadított rabszolgák, bevándorlók és kereskedők éltek régebben. A dél-afrikai kormány 1966-ban a fehér emberek területének nyilvánította a 6-os körzetet, és több mint 60 ezer embert kényszerített arra, hogy elhagyja otthonát. 

Itt Meghan már egy másik ruhában jelent meg. Kedden pedig fejkendőt kötött, amikor meglátogatta Dél-Afrika legrégebbi mecsetét. (Katt a posztra!)  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Meghan and Harry❤ (@meghan_and_harry) le

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy Archie-t valamikor láthatja-e a publikum az utazáson. A legtöbb kötelezettségüket is titkolják biztonsági okokból, mivel jelenleg Dél-Afrika-szerte forró a hangulat, rengetegen tüntetnek a nőket érő egyre elharapózó erőszak ellen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr8715160836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2019.09.25. 09:18:20

A búroktól is bocsánatot fognak kérni a brit koncentrációs táborok miatt?
Dél-Afrikában vajon kik jeleskednek a gyilkosságokban, erőszakban, bűnözésben?

Medgar 2019.09.25. 09:41:14

A legveszélyesebb amikor éppen nincs a hercegi pár...

midnight coder 2019.09.25. 10:41:02

Gondolom persze egy testőr, és helyi gépfegyveres biztonsági sem tartózkodott ezalatt a környéken, és az egész nem volt hetekkel előre leszervezve, minden zavaró körülményt gondosan eltávolítva a helyszínről, beleértve Pl. a problémás fiatalokat is...

Zerstörer 2019.09.25. 11:00:15

Vajon a férje is elmegy a búrok közé és kinyilvánította, hogy "fehér férfiként veletek vagyok" ?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.25. 22:12:03

@midnight coder:

Plusz bizonyára alapos eü. szűrések és persze még alaposabb fertőtlenítés után engedtek bárkit is a royal couple közelébe.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.09.25. 22:14:33

Néhány képen a kordon is jól látható. Vajon milyen alapos biztonsági ellenőrzés után lehetett akár a kordonon kívülre is odamenni?

Nem kicsit álságos és undorító, ahogy a hercegi pár leereszkedik a plebs közé.

nofret 2019.09.25. 23:48:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kifejtenéd, miért gondolod azt, hogy álságos és undorító? Tényleg kíváncsi lennék rá.

Örömhernyó 2019.09.25. 23:51:52

Színesbőrűnek tartja magát a csaj, holott csak felerészben az (vagy még kisebb részben, ha az anyjának voltak fehér felmenői is). Ennyi erővel fehérnek is tarthatná magát. Csak az manapság nem divat.
A bőre fehérebb a legtöbb olasz, spanyol, görög ember bőrénél, nem nagyon vannak fekete rasszjegyei.

midnight coder 2019.09.26. 07:13:56

@nofret: Nos, Pl. azért mert megjelennek az ilyen cikkek, hogy lám a derék angol uralkodók bemennek a legveszélyesebbnek tartott Dél-Afrikai városba, akkor nyilván nem is olyan veszélyesek az ott élők, csak a rosszindulatú álhírek nagyítják fel a problémát. Közben meg de, csak van egy rakás testőr, meg kordon akik és amik nélkül kb. 15 percig maradnának királyék életben ugyanott. Aztán legközelebb ez alapján a hülye turista megy oda, és meglepődik.

nofret 2019.09.26. 10:09:02

@Örömhernyó: Pont Meghan mondta azt, hogy teljesen összezavarodott fiatalkorában, hogy ő most valójában micsoda, hová tartozik, amikor ki kellett töltenie egy ostoba ívet, hogy ő afro-amerikai-e vagy fehérbőrű. Nem volt olyan kategória, mint ő, ezért rajzolt az ívre egy új dobozt, amit kipipált. Namost az van, hogy félvérként - én is az vagyok, habár nem fekete-afrikai az édesapám, és rajtam sem szokták észrevenni - maximálisan meg tudom érteni, hogy rohadt nehéz meghatározni egy ilyen esetben, hová tartozol. Kicsit mindenhová. Én azt gondolom, az ő szerepe az, hogy híd legyen két közösség között, és ez az én meglátásom szerint jó dolog.

nofret 2019.09.26. 10:10:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Őszintén kíváncsi lettem volna a részletesebb véleményedre, de ahogy gondolod.

nofret 2019.09.26. 10:17:24

@midnight coder: Senki nem állította, hogy nem veszélyesek az ott élők, és teljesen érthető és nyilvánvaló, hogy biztonsági intézkedéseket hoztak azért, hogy ők odamehessenek. Budapest közepén is ugyanezeket meghozták volna, ha a királyi család két magasrangú tagja idelátogat, attól még nem leereszkedők. A boltba sem mehetnek ki testőr nélkül, ezt nem is ők döntik el, hanem a kormány.

Az én véleményem az, hogy jó ügyek mellé állnak oda, pl egy ilyen kerületre irányítják a figyelmet, amiről valószínűleg nélkülük a világ 90 százaléka nem tudna, és amire bőven ráférnének az adományok és a segítség. Nyilván - elnézést a kifejezésért - szarul néz ki, hogy odaérkeznek, hatalmas felhajtás, törzsi táncot lejtenek előttük, meg hajlonganak, ezt én sem szeretem, bevallom, de ez ezzel jár.

_me_amy 2020.02.16. 22:45:02

Azért látszik, hogy az oldal átlag kommentelőire mennyire ráférne egy terápia. Elképesztően szomorúak és frusztráltak lehettek, ha egy ilyen bejegyzés ekkora hatással van rátok, és itt fejtitek ki a másnak szánt véleményeteket.
Én örömmel olvasom ezt a blogot és a bejegyzéseit. Az a blog, híroldal vagy bármi, ami nem tetszik azt nem olvasom - és még véletlenül sem kommentelek rajta semmit, hiszen számomra érdektelen.

_me_amy 2020.02.16. 22:47:31

@midnight coder: ha a turista olyan hülye, hogy egy bulvárhír után megy el valahova tájékozatlanul akkor azzal nehéz mit kezdeni. Btw mindenhol kiemelték a terület/kerület veszélyességét, nem értem miért beszélsz össze-vissza.

_me_amy 2020.02.16. 22:48:41

@midnight coder: ha a turista olyan hülye, hogy egy bulvárhír után megy el valahova tájékozatlanul akkor azzal nehéz mit kezdeni. Btw mindenhol kiemelték a terület/kerület veszélyességét, nem értem miért beszélsz össze-vissza.
süti beállítások módosítása