Royal sztorik & királyi krónikák

Diana inspirálta Katalin hercegnő pakisztáni ruháját

2019. október 14. - nofret

Megérkezett Vilmos herceg és Katalin Pakisztánba, ahol öt napot töltenek majd. A cambridge-i hercegnő már hétfő esti megérkezésekor szenzációt okozott ruhaválasztásával: öltözéke ugyanis azokra emlékeztetett, amelyeket az elhunyt Diana hercegnő viselt az ázsiai országban, ahová háromszor is ellátogatott. 

kate_pakisztan.JPG

Katalin egy csodálatos kék, egyedi tervezésű ruhában lépett pakisztáni földre, amely alatt hosszú nadrágot viselt. Az akvamarinkék ruha szövete színátmenetes volt, és a hagyományos pakisztáni viselet, a shalwar kameez inspirálta. A közösségi oldalokon máris áradnak a kommentek - főleg pakisztáni nőktől - , mennyire levette őket a lábukról Katalin azzal, hogy így öltözött fel, a hagyományokat tisztelve.

diana_kate_jo.jpg

Az egyik rajongói instagram-oldal kommentelője azt írja: "Az, ahogyan tiszteletet tanúsított a kultúránk iránt ennek a ruhának a viselésével, elnyerte a szívünket." 

1.jpg

Egy másik kommentelő pedig azt írja: "Elnyerte a szívünket. Szeretem őt. Köszönöm, hogy tiszteletet tanúsítottál, és hogy ellátogatsz az országunkba." 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kate Middleton� (@catherine_mountbatten_windsor) le

A szett nagyon hasonlít ahhoz, amelyet Diana hercegnő viselt 1996-ban Pakisztánban, amikor a Shaukat Khanum Memorial Kórházba látogatott Lahore-ban. Bár annak a ruhának a színe nem volt ennyire élénk. Ráadásul míg Diana lapos balerinacipőt viselt az összeállításhoz, addig  Katalin magassarkúba bújt.  Katalin ruháját Catherine Walker tervezte, aki egyike volt Diana hercegnő kedvenc dizájnereinek is. 

diana_kate.JPG

Susan Kelley, a WhatKateWore.com fashion blog szerkesztője, aki évek óta követi, hogyan öltözködik a cambridge-i hercegnő, azt nyilatkozta a People.com-nak, hogy Katalint valószínűleg kreatív összeállításokban láthatjuk majd pakisztáni útja alatt, hiszen az utóbbi időben láthatóan megerősödött az önbizalma, és ez az öltözködésén is meglátszik. A blogger feltételezi, hogy Katalin több zöld színű ruhában is feltűnik majd, hiszen a zöld a pakisztáni zászló domináns színe. 

A pár védelmét ezer rendőr biztosítja. Ez Katalin és Vilmos első pakisztáni útja, és ahogy azt a Kensington- palota közölte: mindezidáig ez a legösszetettebb látogatás, amelyen részt vesznek, tekintettel a politikai feszültségekre és a terrorveszélyre. A látogatásnak azért is nagy a jelentősége, mert amellett, hogy Pakisztán a Nemzetközösség része, az Egyesült Királyságban mintegy másfélmillió pakisztáni származású ember él, akik szoros kapcsolatot ápolnak anyaországban élő rokonaikkal.

A legutóbb 2006-ban járt valaki a királyi családból Pakisztánban: Károly herceg és felesége, Kamilla. A trónörököst mindenhol szívesen fogadják az iszlám világban, mert többször is tanúbizonyságát adta annak, hogy támogatja a muszlimokat.

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Princess Diana Forever (@princess.diana.forever) le

Diana hercegnő háromszor látogatott Pakisztánba: először 1991-ben, még Károly feleségeként, de egyedül, később 1996-ban és 1997-ben már elvált nőként szintén egyedül. Akkoriban egy Londonban élő pakisztáni szívsebész, Hasnat Khan volt a szerelme, és Diana alkalmat talált arra, hogy meglátogassa a férfi családját is.

Diana 1996-os és 1997-es pakisztáni látogatásának összefoglalója: 

Diana hozzá közelállók beszámolói szerint még azt is szívesen megtette volna a kapcsolatért, hogy a közép-ázsiai országba költözik, de több minden is közéjük állt: Hasnat tradicionális és a helyi közösségben meghatározó szerepet betöltő családjának az ellenkezése, akik nem akartak elvált, angol nőt befogadni köreikbe, és az, hogy a szívsebészt zavarta a Dianát övező felhajtás. Sokan szidják a Naomi Watts főszereplésével készült Diana című filmet, de nagyon jól bemutatja a wales-i hercegnő életének azt az időszakát, amelyet ez a szívfájdító kapcsolat határozott meg.  

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par @_my_pakistan le

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr9815223068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása