Royal sztorik & királyi krónikák

Kórházba vitték Fülöp herceget a hétvégére

2019. december 20. - nofret

Kórházba került Fülöp herceg pénteken - adta hírül a brit sajtó. A királynő ma dél körül Sandringhambe érkezett, férje, aki a norfolki birtokon tölti nyugdíjas éveit, pedig reggel utazott el onnan, mert orvosai tanácsára egy londoni kórházban tölti a hétvégét - írja a brit Daily Mail napilap. 

A 98 éves edinburgh-i herceg saját lábán ment be a londoni VII. Edward király kórházba, ahol várhatóan az egész hétvégét tölti majd - erősítette meg a Buckingham-palota egy szóvivője is. 

prince_philip_march_2015_cropped.jpg

"Megfigyelésre és kezelésre érkezett a herceg egy korábbi egészségügyi problémája miatt" - közölte a szóvivő. "Ő Királyi Felsége orvosai tanácsára, elővigyázatosságból feküdt be a kórházba."

Királyi szakértők már egy ideje suttogják, hogy Fülöp herceg nem örvend túl jó egészségnek. Az idős herceg visszavonulása óta a sandringhami birtokon él, ahol a királyi család karácsonyi ünnepeit szokta tartani.

A herceget nem a mentők szállították a londoni kórházba, hanem autóval vitték a gyógyintézetbe. A királynő mindössze néhány órával azután érkezett a norfolki King's Lynn állomásra, hogy férje Londonba ment. Egyelőre nem világos, az edinburgh-i herceg meddig marad a kórházban, és hogy kihagyja-e a családi karácsonyt. 

Fülöp herceg idős kora ellenére jó egészségi állapotnak örvend, bár az elmúlt években többször is kórházi kezelésre szorult. A legnagyobb riadalmat 2011 karácsonyán okozta egy szívkoszorúér-elzáródás, amely miatt Fülöpöt Sandringhamből a légierő helikopterével kellett az onnan száz kilométerre lévő, Cambridgeshire megyei Papworth kórházába, Nagy-Britannia első számú kardiológiai központjába szállítani. A problémát sikeresen megszüntették.

Fülöp herceg 2017 őszén hivatalosan is visszavonult a közszerepléstől, és bár néha, főleg családi eseményeken azóta is megjelenik, nyilvános rendezvényeken már nem vesz részt.
    

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr415360298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása