Royal sztorik & királyi krónikák

II. Erzsébettel vacsorázott Boris Johnson brit kormányfő és barátnője Balmoralban

A brexit miatt a hagyományos hosszú hétvége helyett csak egy éjszakát töltöttek a királynőnél

2019. szeptember 07. - nofret

A hagyományos hosszú hétvége helyett mindössze egy éjszakát töltött Boris Johnson brit miniszterelnök és partnere Balmoralban a királynő vendégeként a politikai felfordulás miatt - írta meg a brit sajtó. Johnson és párja pénteken érkeztek a skóciai Aberdeenshire-be, és szombaton már vissza is tértek Londonba, hogy a kormányfő felkészülhessen a jövő heti brexit körüli - várhatóan igen heves -  vitákra.

boris_johnson.jpg

A látogatás azért is volt különleges, mert ez az első alkalom, hogy a mindenkori brit miniszterelnök olyan partnert vitt magával, akivel nincsenek összeházasodva.

Johnson barátnője, a 31 éves Carrie Symonds korábban a brit Konzervatv Párt tanácsadójaként dolgozott, ma egy környezetévdelmi lobbicsoport, az Oceana tanácsadója. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Encore Designer Clothes Agency (@encore_cirencester) le

 

II. Erzsébet péntek délután hivatalos audiencián fogadta Johnsont. Este a kormányfő és barátnője együtt vacsorázott az uralkodóval, Fülöp herceggel és a királyi család Balmoralban tartózkodó tagjaival. Szombaton a miniszterelnök és partnere már vissza is tértek Londonba. 

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Royal Family (@theroyalfamily) le

 

A Balmoralban vendégül látott miniszterelnökök általában együtt piknikeznek vagy grilleznek a királynővel és a család többi tagjával, de ez most idő hiányában elmaradt. 

Johnson kampányolt is, amíg Skóciában tartózkodott, bejelentette, hogy 211 millió fontos támogatást kapnak a skóciai farmerek

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Boris Johnson (@borisjohnsonmp) le

 

Harry és Meghan mégsem utaznak Balmoralba idén 

Annak ellenére, hogy Meghan még sosem volt a skóciai birtokon, amely a királynő kedvenc rezidenciája, a sussexi hercegi pár nem utazik szeptemberben Balmoralba. A királyi család szakértői szerint Harry sosem volt oda túlzottan Balmoralért, és az utóbbi években egyre kevesebbet járt oda. A hozzáértők hangsúlyozták azt is, hogy mivel a sussexi hercegi pár mintegy 10 perc autókázásra lakik Windsortól, ők más rokonoknál többet látják év közben a királynőt. 

Ezen kívül Meghan és Harry is rengeteget dolgoztak a nyáron: Meghan a Vogue-on és a Smart Works nevű jótékonysági szervezetében, Harry pedig utazási platformján, a Travalysten, és afrikai turnéjuk előkészítésén. 

A királyi család többi tagja azonban meglátogatta az idős királynőt, többen még mindig Balmoralban vannak: Vilmos, Katalin és gyermekeik augusztusban jártak a skóciai birtokon, Károly herceg és Kamilla a szomszédos Birkhallban töltötték július nagy részét és az augusztust, Anna hercegnő, Sarah Ferguson és András yorki herceg, valamint Edward wessexi gróf és felesége gyerekeikkel együtt mind töltöttek időt a királynővel idén. 

  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Royal Family (@theroyalfamily) le

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr115048874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása