Royal sztorik & királyi krónikák

Parlamenti képviselőnők fogtak össze Meghan védelmében

2019. október 29. - nofret

Brit alsóházi képviselőnők fogtak össze Harry herceg felesége, Meghan védelmében: 72 politikus írta alá azt a nyílt levelet, amelyben a sussexi hercegnét szolidaritásukról és együttérzésükről biztosítják - adta hírül a The Guardian rangos brit napilap.  A különböző pártokhoz tartozó képviselőnők a levélben elítélik azt, ahogyan a brit média kezeli Meghant, mondván: sok róla szóló cikk "ódivatú, gyarmati időket idéző felhangokkal operál".

Hangsúlyozzák, hogy kiállnak Meghan mellett, és ez a viselkedés "nem folytatódhat tovább ebben a formában."

A képviselők bírálják a "gyakran ízléstelen és félrevezető" történeteket, amelyek megjelennek a médiában Meghanről, és a levélben megígérik, hogy minden tőlük telhetőt meg fognak tenni annak érdekében, hogy a sajtó  a jövőben tiszteletben tartsa a hercegnő magánszféráját. 

open-letter-mps2910.jpg

A munkáspárti Holly Lynch nevével fémjelzett, és a brit parlament alsóházának papírjára írt levélben az is olvasható: "Különböző politikai meggyőződésekkel rendelkező képviselőnőkként ki akartuk fejezni szolidaritásunkat Önnel azáltal, hogy kinyilvánítjuk véleményünket a gyakran ízléstelen és félrevezető stílusban megírt sztorikról, amelyek országos lapokban jelennek meg Önről, a személyiségéről és családjáról."  "Egyes esetekben a történetek és a címek megsértik magánszféráját, és rágalmazásokat tartalmaznak a személyiségével kapcsolatban, minden értelmezhető ok nélkül."

“Még ennél is aggasztóbb, hogy bizonyos cikkek "ódivatú, gyarmati időket idéző" stílusban íródtak

"Különböző hátterű nőként és a parlament tagjaiként kiállunk Ön mellett" - hangsúlyozzák. 

A képviselőnők azt is írják, hogy habár ők egy egész más módon számítanak közszereplőnek, mint Meghan, megértik azt a fajta megfélemlítést, amelyet manapság olyan gyakran használnak eszközként magas hivatalokat betltő nők lejáratására. 

Holly Lynch munkáspárti képviselő, akitől a nyílt levél ötlete származik

holly.jpg

Régóta téma az, ahogyan Meghannel bánik a brit sajtó és a kommentelők egy része: sokszor valóban szexista és rasszista megjegyzések árasztják el a közösségi oldalaikat. 

A nyílt levél megírásának ötletét az válthatta ki, hogy Meghan és Harry egy néhány napja sugárzott dokumentumfilmben még tőlük is szokatlan őszinteséggel beszéltek arról, mennyire lesújtja őket a brit bulvármédia tolakodása és igazságtalansága. Meghan az afrikai útjukon készült filmben bevallotta: érzékenyen érintette őt, ahogyan pellengérre állították hónapokon keresztül, főleg abban az időszakban, amikor várandós volt Archie-val. 

Úgy tűnik, a film nem csak a képviselőket rendítette meg: egy, a királyi családhoz közelálló bennfenntes szerint Vilmos és Katalin az interjúk megnézése után elkezdtek aggódni Harryékért, a brit sajtóban kedden már olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Katalin azóta mindent megtesz, hogy Meghan jobban érezze magát a bőrében. 

meghan_level.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr1615271280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2019.10.30. 18:06:22

Szeretném megkérdezni, hogy a "bulvármédia tolakodó stílusa" hogyhogy csak most tűnt fel a tisztelt képviselő hölgyeknek, illetve hogy ez miért csak akkor zavarja őket, ha a célpont a hercegnő? Tiltakoznak-e ugyanígy más celebek, netán férfiak esetében is?

Egyébként én afelé hajlok, hogy ha valaki az adófizetők pénzéből, érdemi munka végzése nélkül fényűzően él, akkor cserébe legyen szíves elviselni az adófizetők szórakozatását szolgáló bulvármédia cikkeit is.

2019.10.30. 19:52:56

Aki aranyásónak áll...

Sir Galahad 2019.10.30. 23:11:04

@nofret: Értem, dehát ez nem új jelenség, sok más híresség, nő és férfi magánéletében vájkál a bulvármédia. Celebnek lenni meg nem muszáj, aki úgy dönt, hogy ingyenélő híresség lesz, az egyúttal ezt is választotta magának. Az nem megy, hogy dőzsölök az adófizetők pénzén, de hagyjanak békén.

nofret 2019.10.31. 00:08:37

@Sir Galahad: Gondolom, ezzel ők is tisztában vannak, de Meghanről valóban kifejezetten rosszindulatú és rossz érzéseket keltő cikkek/kommentárok jelennek meg. A kommentelők pedig rendszeresen kritizálják őt a származása miatt is, amit én elég visszataszítónak tartok, mert nem ez a lényeg. Egy közszereplőnek valóban többet kell tűrnie, de azt elvárni, hogy gépekként mindent és bármit elviseljenek szerintem túlzás, van egy határ. Szerintem is vétett hibákat, és valóban naivnak tűnik az, ahogyan belelépett ebbe az egészbe, de ezt, amit kap, nem érdemli.

Sir Galahad 2019.10.31. 07:31:11

@nofret: Ezt nagyjából minden celebre el lehet mondani, nem gondolom, hogy a hercegnőnek külön elbírálás jár. Mindegy, látom, nem érted. További szép napot!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.31. 07:43:33

A "hercegnő" muhkaköro kötelessége tombolni a bulvármédiákbnan, szóval mi a gond?

Tartalom 2019.10.31. 10:19:29

Választási kampány van. Terelni kell hülyeséggel a lényegről el a témát. Megosztani a választókat. Kavarni a szart, ha már nincsenek többségben, akkor a többi se legyen többségben. Meg megpróbálnak benyalni az udvarnak. Már ha elfelejthető, hogy a királynőt a skót bíróságon kis hijján perbefogták és detronizálták pusztán azért mert fel merte függeszteni a parlamentet a konzervatív Miniszterelnök kérésére. Most próbálnak úgy viselkedni mintha mi sem történt volna és hát ők szóval királypártiak ugyan nem de, nő és felelős toleranciabajnokságpártiak és különben is satöbbi satöbbi.
Így lehet a nőket felhasználni piti liberálbolsi politikusokszélhámosok eszközéül.
Ha komoylan megkérdeznénk őket mind valószínüleg Meghant felkötve látnák inkább szívesebben a királynővel együtt. De hát eddig azért nem mernek elmenni a gyávák. Még. Súlyosabb a helyzet most Angliában mint Tanácsköztársaság előtt 1 nappal Magyarországon.

Tartalom 2019.10.31. 11:27:31

@Kate Kupon: Epstein halott. Halottról jót vagy semmit. De azért Epsteint is felhasználták, hogy belerúgjanak az angol udvarba. Amit szabad a USA kongresszusnak úgy 5 ezer kilométerről, azt nem szabad a angol parlamenti alsóháznak. Gyáva emberek.
süti beállítások módosítása