Royal sztorik & királyi krónikák

Kiengedték a kórházból Fülöp herceget

2019. december 24. - nofret

Távozott a kórházból kedden Fülöp edinburgh-i herceg, II. Erzsébet királynő férje, miután pénteken - legalábbis a publikum számára - váratlanul a londoni VII. Edward király kórházba szállították. 

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Royal Family (@theroyalfamily) le

A 98 éves Fülöp herceg a Buckingham-palota tájékoztatása szerint elővigyázatosságból feküdt be a gyógyintézménybe. Az udvar akkor egy szóvivő útján annyit üzent, hogy Fülöp herceg egy régebben fennálló egészségi probléma miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

II. Erzsébet férjét brit sajtóértesülések szerint a Norfolk megyei Sandringhamből, a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról - ahol nyugdíjas éveit tölti - helikopterrel szállították el, az út londoni szakaszát már autóval tette meg.

Hivatalos bejelentés kedden sem volt arról, hogy Fülöp milyen kezelést kapott a kórházban. A herceg valószínűleg visszautazott Sandringhambe, így akár idén is ő tűzheti fel a karácsonyfa tetejére a csillagot, amint az már hagyomány a brit királyi családban. (Lásd blogbejegyzésem!).

Itt látható, amint a herceg elhagyja a kórházat kíséretével:

 

Fülöp herceg kórházi tartózkodásának okáról valószínűleg nem is lesz részletes hivatalos beszámoló, mivel az udvar a szükséges minimumon túl soha nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi problémáiról. Például II. Erzsébet királynő néhai édesanyjáról, a 102 esztendős korában elhunyt Erzsébet anyakirálynőről csak halála után hét évvel, 2009-ben derült ki hivatalosan, hogy 43 évvel korábban, 1966-ban vastagbélrák miatt műtéten és kezelésen esett át. VI. Györgyről, II. Erzsébet édesapjáról sem tudta a publikum egy darabig, hogy fél tüdejét eltávolították, a műtétet szigorú titoktartás mellett, a Buckingham-palotában bonyolították le anno. 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr3115364828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása