Royal sztorik & királyi krónikák

Harry herceg Lewis Hamiltonnal furikázott

2020. március 06. - nofret

Lewis Hamilton Forma 1-versenyző vitte Harry herceget a northamptonshire-i Silverstone-versenypályához egy új múzeum megnyitójára pénteken. Harry-t egy elektromos Mercedesszel furikázta az új épülethez a hatszoros Forma 1-világbajnok. Hamilton és Harry együtt nézték meg a Silverstone Experience elnevezésű múzeumot, amely a brit autóversenyzés történetét mutatja be. 

hh_jo.jpg

A brit sajtó szerint Harry-t egy átszámolva 25 millió forintos Mercedesszel vitte Hamilton a helyszínre, az EQC 400 AMG modellel. Itt az igazgató, Sally Reynolds és az egykori F1-világbajnok Damon Hill fogadta őket. (A galéria lapozható)

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Harry & Meghan ♔ (@dukeandduchessofsussexdaily) le

A múzeumot, ami a brit autóversenyzés 70 évébe nyújt betekintést, egy volt második világháborús hangárban rendezték be, és ez az új otthona a Brit Autóversenyzők Klubja archívumának is.

Harry itt találkozott George Russell-el és a Red Bull versenyzőjével, Alex Albonnal is, illetve kipróbált interaktív játékokat, köztük az úgynevezett "pit gun challenge" -et. Ha valaki tudja, ez utóbbi micsoda, kérem, írja meg kommentben, mert nem sikerült rájönnöm. 

Mivel az autóversenyzés témájában szinte teljesen tájékozatlan vagyok, inkább számomra kicsit kényelmesebb vizekre eveznék: talán annyi történelmi összefüggést érdemes itt megemlíteni, hogy a 20-as évek Angliájában még csak a nagyon gazdagok engedhették meg maguknak, hogy autóversenyeken induljanak, vagy akár azt is, hogy autójuk legyen, ezért kezdetben csak arisztokraták művelték ezt a sportot. 

Carnarvon 5. grófja például, aki Tutanhamon sírjának feltárását finanszírozta, hatalmas autóbolond hírében állt. Egyébként unokája, Carnarvon 7. grófja, "Porchie" is a sebesség megszállotja volt, csak másképp: éveken át a királynő lóverseny-igazgatója, és haláláig II. Erzsébet legközelebbi barátainak egyike volt. 

Carnarvon 5. grófja:

earl_carnarvon.jpg

Ezen a linken összegyűjtötték az összes arisztokrata autóversenyző nevét. És ha már itt tartunk, akkor Habsburg Ferdinánd, IV. Károly magyar király dédunokája is autóversenyzőként tevékenykedik. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Ferdinand Habsburg (@fhabsburg62) le

Hogy kicsit elszakadjunk az autóversenyzés világától, pénteken derült ki, hogy a People magazin szerint  az Endeavour Funds-díjátadó előtt Meghan nagy titokban meglátogatta a Nemzeti Színház társulatát, amelynek ő a védnöke. Meghan és Harry ezen és a következő héten teljesítik utolsó kötelezettségeiket a királyi család tagjaiként.

A hercegnő az úgynevezett Immersive Storytelling Studio-t nézte meg a társulatnál, ahol a virtuális valóságot használják fel történetmeséléshez. 

A Nemzeti Színház védnökségét 2019-ben adta át neki II. Erzsébet királynő, tekintettel arra, hogy Meghan színésznőként dolgozott, mielőtt hozzáment Harry herceghez. A hercegi pár világossá tette, hogy kilépése után is tovább támogatja a jótékonysági intézményeket, amelyeknek korábban elvállalták védnökségeit. (A galéria lapozható!)

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

Úgy tűnik, a királyi család tagjaként utolsó kötelezettségeit teljesítő Meghan a monokróm szettekre esküszik mostanában: fehérbe öltözött tetőtől-talpig, egy V-nyakú fehér Topshop-blúzt és egy fehér ceruzaszoknyát viselt. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Meghan's Fashion (@meghansfashion) le

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr1915507930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása