Royal sztorik & királyi krónikák

Elkapta a koronavírust Habsburg Károly

2020. március 10. - nofret
Megfertőződött koronavírussal Habsburg Károly, a Habsburg-dinasztia feje - írta meg az osztrák Kronen Zeitung. A hírt már az Azonnali is átvette. A dinasztia vezetője valószínűleg egy genfi konferencián kapta el a betegséget, amin milánói olaszok is részt vettek. 
kh.JPG

"Csak semmi pánik, az osztrák hatóságok kitűnően végzik a munkájukat!” – mondta Habsburg Károly a Kronen Zeitungnak, amelynek újságírója telefonon kereste fel őt. „Felemás az állapotom. Olyan ez, mint egy influenza, ahol nem múlnak el olyan gyorsan a tünetek, ezért kicsit leverve érzem magam” - tette hozzá. 

Károly azután jelentkezett koronavírus-tesztre, hogy egy barátját diagnosztizálták a fertőzéssel. Ráadásul eddigre már köhögött és a tüdejével sem volt minden rendben. 

Azóta önkéntes karanténban, saját házában tartózkodik Alsó-Ausztriában. Azt mondta az osztrák lapnak, hogy barátaival, három gyermekével telefonon tartja a kapcsolatot, és otthonról tud dolgozni.  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par ROYAL Family in the WORLD (@royalfamilyintheworld) le

Habsburg Károly az utolsó magyar király és osztrák császár, IV. Károly unokája, Ottó (az utolsó Habsburg-trónörökös) legidősebb fia. Jelenleg ő számít a trónfosztott császári és királyi család fejének. Ő Habsburg Ferdinánd édesapja, aki autóversenyző, és akiről éppen néhány napja esett szó a blogomon ebben a posztban.

Magyarországon egyébként Károly öccse, Habsburg György ismertebb, aki évekig a Vöröskereszt elnöke volt. György feleségével, Eilika oldenburgi hercegnővel és három gyermekükkel, Zsófiával, Ildikóval és Károllyal a magyarországi Sóskúton él. 

Habsburg György édesapjával, Ottóval egy 2006-os rendezvényen 

habsburggyorgy.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr515514398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magányos Farkas_ 2020.03.11. 13:50:47

A gazdagok is megkapják könnyen. Koronás fők, a Korona vírust! :)

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2020.03.11. 14:50:45

...hát a beltenyészet nem ideális....
Emberileg sajnálom, de a kedves kis család száz év nyomorúságát bizony eurósíttatnám....

drágabolgárúr 2020.03.11. 15:35:08

Ezek labancok, semmi közük a Magyarokhoz...Esetleg jó lenne a lopott holmit visszaadni:
www.sokkaljobb.hu/content/magyar-kincseink-ausztri%C3%A1ban

clemens 2020.03.11. 16:16:48

Vígasztalhatatlan vagyok....
Mari néni hogy van Csajágaröcsögén? Mert hogy az egy kicsit jobban érdekelne!

nofret 2020.03.11. 18:49:14

@clemens: Ez egy királyi családokról és tagjaikról szóló blog, ez a blognak a nézőpontja, fénytörése. Ha ez zavar, és jobban érdekel, amiről írsz, kérlek, látogass híroldalakat.
süti beállítások módosítása