Royal sztorik & királyi krónikák

Csőbe húzta Harry herceget két hírhedt orosz YouTube-os

2020. március 11. - nofret

Átverte Harry herceget két orosz YouTube-os, (vagy YouTube-er?) Vlagyimir Kuznecov és Alekszej Sztoljarov, ami olyan jól sikerült, hogy rávették: tárja fel valódi érzéseit Donald Trump amerikai elnökkel kapcsolatban. Eleinte kételkedtem a dolog valódiságában, de a felvételt meghallgatva elég egyértelmű, hogy Harry van a vonal másik végén, és igen kínos dolgokat mond. A két férfi - akiknek álneve Vovan és Lexus - hírhedtek Oroszországban. Már több közéleti személyiséget is megtévesztettek, köztük Emmanuel Macron francia elnököt és Elton Johnt. 

harry_prank.JPG

A "vicces" párosnak Harry-t 2019 szilveszter éjjelén és idén január 22-én sikerült utolérniük a The Sun cikke szerint. Ráadásul úgy hozták őt csőbe, hogy Greta Thunbergnek (!!) és édesapjának adták ki magukat. A herceg ennek hallatán gyanútlanul megnyílt, mert úgy tudta: barátokkal beszélget. Thunberg szerepelt a British Vogue-nak abban a számában, amelyet Meghan vendégszerkesztett, tehát Harry jogosan hihette azt, hogy nyíltan beszélhet, hiszen baráti a viszonyuk.

A herceg azt mondja a felvételen: "Ez nem egy könnyű időszak a világ számára, és sajnos a világot nagyon beteg emberek irányítják. Olyanok, akik megakadályozzák a változásokat, akár a saját elfogultságuk, akár amiatt, hogy akkor meg kéne változtatniuk a saját viselkedésüket, vagy amiatt, mert betegek."(...)  

"Sok éve már csaknem a fordulópontnál vagyunk, és egyre közelebb kerülünk hozzá. Amint átesünk a fordulóponton, minden megváltozik. De jelenleg az olajipar és bizonyos elnökök világszerte egy teljesen helytelen ütemtervet erőltetnek. (...) önmagában az a tény, hogy Donald Trump ennyire erőlteti a szénipart Amerikában, neki vér tapad a kezeihez, hiszen annak a klímára és a távolban élő szigetlakó népekre gyakorolt hatása túl messze van ahhoz, hogy bárkit érdekeljen. De mi meglátogattuk azokat a helyeket, és biztos vagyok benne, hogy ti is. Emberek életét teszik teljesen tönkre. Emberek azért halnak meg minden hónapban, mert természeti katasztrófák történnek a felmelegedés hatására. Meg kéne őket fizikailag ráznunk, és ráébreszteni őket, hogy nem csak a te jövődet rabolják el, hanem valóban felelősek azért, hogy megölnek emebreket, egész közösségeket. Biztos vagyok benne, hogy a helyzet a következő 5-10 évben meg fog változni. De nem várhatunk 5 vagy 10 évet. Ha Donald Trump lehet az USA elnöke, akkor Amerikában bármi lehetséges." 

A felvételt itt lehet meghallgatni, amíg el nem tüntetik. 

Az egész nyilván azért is kínos, mert a királyi család tagjainak titkolniuk kell a véleményüket politikai ügyekben, habár sejteni lehetett eddig is, hogy Harry nem nagy rajongója Trumpnak. Talán most már, hogy a herceg március 31-étől nem tartozik a királyi család dolgozó tagjai közé, nem annyira égő a felvétel, mintha az korábban került volna ki. A Buckingham-palota nem volt hajlandó kommentárt fűzni a hírhez. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Greta Thunberg (@gretathunberg) le

 

Vlagyimir Kuznecov és Alekszej Sztoljarov hírhedtek Oroszországban arról, hogy sikeresen vertek át hírességeket és ismert politikusokat, valahogyan azokat is megtévesztve, akiknek az lenne a dolguk, hogy kiszűrjék a "fake" hívásokat.

Áldozataik közé tartozik Emmanuel Macron, akit Volodimir Zelenszkijként (a jelenlegi ukrán elnökként) bemutatkozva hívtak fel. Megtévesztették már Boris Johnson brit kormányfőt is, aki akkor még "csak" külügyminiszterként szolgált. Neki az új örmény miniszterelnökként mutatkoztak be. A brit kormány úgy sejti, a hívás mögött a Kreml állhatott.

Szegény Elton John sem járt túl jól: nála Vlagyimir Putyinként jelentkeztek, a híres énekes pedig annyira bedőlt nekik, hogy a hívás után még instagram-oldalán is megköszönte az orosz elnöknek, hogy megoszthatta vele nézeteit a melegellenes propagandatörvényeiről. 

Ha engem kérdeztek, a hasonló vicceskedés igen kegyetlen és rosszízű, és nem amiatt, mert most Harry-t vették célba. Mindig rossz érzéssel töltött el, amikor ilyesmiről hallottam, mert extra mód aljasnak érzem a dolgot. Mondjuk úgy, az unokázós csalással van egy szinten szerintem. 

Egyébként volt már hasonló a királyi család életében, és az a hívás tragédiával végződött. Nem tudom, emlékeztek-e rá, hogy 2012-ben, György herceg születésekor egy ausztrál rádió két műsorvezetője Erzsébet királynőnek és Károly hercegnek kiadva magát odatelefonáltak abba a kórházba, ahol Katalin szült. Egy nővér, aki a kórház telefonközpontjában dolgozott, hitt nekik, és átkapcsolta őket az osztályos nővérnek, aki aztán a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat osztott meg velük.

A nővér, Jacintha Saldanha, aki odakapcsolta a hívást, öngyilkos lett az eset után, annyira megrázta a váratlan világhír, és annyira szégyellte magát a történtek miatt. Katalin és Vilmos közleményt adtak ki az esetet követően, amiben az állt, hogy a történtek nagyon elszomorították őket, gondolataikban pedig Saldanha családjával, barátaival és kollégáival vannak. Állításuk szerint egyáltalán nem haragudtak a tréfának bedőlő növérekre.

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Cambridge's. (@morecambridges) le

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr115515132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1 2020.03.12. 16:25:41

Ez a lény hihetetlen....

Gerardus A. Lodewijk 2020.03.12. 18:18:54

Államelnökök, uralkodói családok, világsztárok szintjén alapvető telefonhasználati reflexnek kellene lennie, hogy az ismeretlen vagy titkos számokról érkező hívásokat a titkárság (kommunikációs asszisztens) veszi fel, és véletlenül sem kapcsolja a célszemélyt, hanem legfeljebb visszahívást ígér, amelynek megtörténte előtt természetesen a titkosszolgálat gondosan ellenőrzi a megadott számot. Nem?
Úgy egyébként mivel bizonyítja a két "vicces" pofa, hogy valóban a herceggel beszéltek? Nem, a hang hasonlósága (már ha egyáltalán az) önmagában nem bizonyíték.

Z. Archer 2020.03.12. 19:15:40

"Ez nem egy könnyű időszak a világ számára, és sajnos a világot nagyon beteg emberek irányítják. Olyanok, akik megakadályozzák a változásokat, akár a saját elfogultságuk, akár amiatt, hogy akkor meg kéne változtatniuk a saját viselkedésüket, vagy amiatt, mert betegek."

Ez olyan, mintha a pedofil nagybátyjáról beszélne...

nofret 2020.03.12. 21:38:48

@MAXVAL bircaman közíró: Végre tudtam olyat írni, amivel megörvendeztettelek :D

nofret 2020.03.12. 21:41:39

@Gerardus A. Lodewijk: Valóban, és ezért is döbbenetes, hogy ezeknek eddig elég sok embert sikerült átverniük. Valamit nagyon tudnak, vagy tényleg a Kreml áll mögöttük, ezt legfeljebb gyanítani lehet. A hangsúly, a hang minden stimmel, ez persze még nem bizonyít semmit, de az, hogy nem tagadták a hívást Harryék, számomra elég bizonyíték...

nofret 2020.03.12. 21:42:49

@Gerardus A. Lodewijk: Most látom csak, hogy eltüntették a felvételt... Csodák csodája, hogy nem korábban. Tegnap, amilyen gyorsan csak tudtam, leírtam, amit mondott. De gondolom, az internet nem felejt.

nofret 2020.03.12. 21:47:29

Beraktam egy új verziót.

vackor1 2020.03.13. 09:46:06

@nofret: Az a természeti csoda - mert hogyan lehet egy birka igazából marha ? - , "aki" szinte minden poszthoz azonnal ( nagyjából teljesen mindegy , hogy hajnalban , délelőtt, délután vagy késő este jelenik meg a poszt ) önti a mélysötét , primitív ostobaságait .

Most mondd meg : ehhez a cikkhez a baromsága mire volt jó ?
Költői a kérdés...

nofret 2020.03.13. 10:47:26

@vackor1: Ismerem az úriembert :) Soha nem is válaszolok, ez volt az első alkalom. Ennek amúgy tényleg semmi értelme nincs, amit ő csinál.
süti beállítások módosítása