Royal sztorik & királyi krónikák

Bájos fotókat készített Katalin a kétéves Lajos hercegről

2020. április 23. - nofret

Új fotókat tett közzé Katalin és Vilmos a Kensington-palota twitteroldalán szerda este: mindegyiken a csütörtökön második születésnapját ünneplő Lajos herceg látható. A fotókat Katalin cambridge-i hercegnő készítette birtokukon, a norfolki Anmer Hallban, ahol a karantén idejét tölti férjével és a hatéves György herceggel, valamint az ötéves Sarolta hercegnővel. 

louis_1.jpg

Lajosnak azért vannak a kezei szivárványszínű festékbe mártva, mert a gyerekek szivárványt festenek/rajzolnak szüleik biztatására szerte az Egyesült Királyságban, hogy ezzel fejezzék ki támogatásukat a koronavírus-járvány elleni harc frontvonalában küzdő egészségügyi dolgozókkal. 

louis_2.jpg

Az igen cuki képeken Lajos herceg egy kockás inget visel, és annak ellenére, hogy a kezei festékesek, egész megjelenése éppen olyan rendezett, mint amit egy királyi gyermektől elvárnak. Katalin egy ideje saját maga készít fotókat gyermekeiről hivatalos és nem hivatalos alkalmakra, születésnapokra, karácsonyi lapokra is, és valahogy ezek a képek mindig sokkal bájosabbakra sikerülnek, mint a korábbi, profik által készített fotók. 

A Clarence House, a wales-i herceg hivatala csütörtök reggel tette közzé ezt a kedves fotót, amin Károly herceg éppen születésnapos unokáját öleli át: 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Clarence House (@clarencehouse) le

 

Amikor Lajos megszületett, sokan felkapták a fejüket a szokatlan névválasztásra. Lajost Fülöp herceg nagybátyja, Louis Mountbatten (magyarul Lajos Ferenc battenbergi herceg) után nevezték el, akinek az élete külön bejegyzést érdemelne, és nem csak azért, mert ő a királyi család egyetlen tagja, aki terrortámadásban vesztette életét. Azt egyelőre nem tudni, Lajos herceg fog-e hasonlítani névadójára, a rendkívül ambíciózus, és egykor nagy befolyással bíró hercegre, egy biztos: szerepelni ő is szeret. 

louis_3.jpg

Rövid életének eddigi egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor a 2019-es Trooping the Colour alkalmával (ami idén elmarad) viccesen - és profin! - integetett szülei karján a Buckingham-palota erkélyéről. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr2915633328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömhernyó 2020.04.24. 08:04:46

Louis Montbatten herceg, aki után ezt a gyereket elnevezték, egy homoszexuális, pedofil volt, az FBI aktát vezetett róla. Rendkívül érdeklődött a fiatal fiúk iránt, akiket a sofőrje szállított neki.
A máltai Rabatban meleg bordélyt látogatott.
Gyarmati karrierje alatt támogatta a japánok ellen szerveződő mozgalmakat Malajziában, csak rövidlátó módon nem vette észre, hogy azok a kínai kommunisták hatása alatt állnak.
Egy igazi kékvérű félkegyelmű volt, aki születése jogán jutott karrierhez a haditengerészetnél. Végül ír szabadságharcosok végeztek vele.

nofret 2020.04.24. 15:28:24

@Örömhernyó: A felesége, Edwina pedig kifejezetten fehérmájú asszony hírében állt. Nehruval is volt viszonya, amíg férje India alkirálya volt. Azt nem tudom, Mountbatten pedofil volt-e. Ezek az FBI- dossziék a '40-es években születtek, akkor, amikor még összemosták a melegeket a pedofilokkal. Ettől persze még lehet, hogy az (is) volt.

Örömhernyó 2020.04.24. 16:24:47

@nofret: Igen a feleség Nehruval kavart, Louis Mountbatten pedoságáról a sofőre vallott, 8-12 éves fiúkat kellett számára szállítania. Nem egyedi eset ez a királyi családban, lásd András herceget, aki Jeffrey Epstein pedo barátja volt.

nofret 2020.04.24. 17:50:58

@Örömhernyó: Visszataszító. Az ő életrajzát behatóan nem ismerem, utána fogok nézni alaposan. Amit András művelt, védhetetlen.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.04.25. 18:21:01

@nofret: elég érdekes alak....egyébként Edwina a felesége tisztázatlan körülmények közt halt meg.
Lord Mountbatten igaz szerelme meg állitólag az unoktestvére Maria Romanova volt. Az anyák Viktória és Alix testvérek voltak. A két unokatestvér gyermekként találkozott egymással, és Lajos Ferencet lenyügözte a kislány,elhatározta hogy ha majd felnőnek összeházasodnak. Maria 1899-ben, Lajos Ferenc 1900-ban született. Ám ebből nem lett semmi. György a bátyja ellenben majdnem elvette Tatiana Romanovát, sokáig leveztel is egymással, ám végül egy távolabbi Romanov lányt vett el. Lánya majd a Tatiana nevet kapja. Lajos Ferenc pedig élete végéig magánál hordta Maria fényképét

nofret 2020.04.29. 13:36:13

@PeniValdes: Szia! Ha ilyen alaposan ismered a történetüket, nem szeretnél írni egy bejegyzést vendégszerzőként róla? :)

nofret 2020.05.02. 00:56:48

@PeniValdes: Ezt úgysem hiszem el ;) Köszönöm, hogy leírtad a történetet.
süti beállítások módosítása