Royal sztorik & királyi krónikák

Harry herceg mindenkit arra kér: fotózzon le egy fát!

2019. szeptember 30. - nofret

Egész nap Harry herceg vendégszerkesztette a National Geographic globális instagram-oldalát, a @NatGeót a fák védelmének jegyében. Harry a „Looking Up”-kampányban arra bátorította az embereket, hogy hozzá hasonlóan nézzenek fel, és osszák meg saját készítésű képeiket a fák szépségéről. A herceg a malawi Liwonde Nemzeti Parkban készítette ezt a fotót:

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par National Geographic (@natgeo) le

 

A sussexi herceg szerint a fák a természet "egyszerű megoldása" a környezetet érintő problémákra. 

harrfa.JPG

Harry több elismert National Geographic-nak fényképező szakember képét is megosztotta a @natgeo instagram-oldalon, sajtóközleménye szerint azért, hogy ráirányítsa a figyelmet az őshonos fák szépségére, és hogy megvilágítsa: mindenkinek felelőssége van abban, hogy megőrizzük azt, amink van, "amelynek kétségbeejtő nagy szüksége van arra, hogy megmaradjon." 

Az alábbi képről Harry azt írta: "Nagyon tetszik ez a kép @peteressick-től. Csodálatos látvány, ahogyan ez a fügefa körbefon egy másik fát, így kapaszkodik a fény felé"

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par National Geographic (@natgeo) le

 

Az eredeti ígéret az volt, hogy a @SussexRoyal instagram - oldal a nap végén megosztja a Harry által kiválasztott legszebb képeket azok közül, amelyeket az emberek világszerte készítettek. Ennek egyelőre nem látni nyomát, de a Natgeo oldala már megosztott néhány csodás fotót, a többi között ezt:

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par National Geographic (@natgeo) le

A kampányra a #lookingup #forestsforthefuture #sussexroyal #treesfortomorrow hashtagekkel lehet fotókat beküldeni. 

Hétfőn a 130 éves, világhírű National Geographic magazin weboldala is a fák védelmével kapcsolatos cikkeket és videókat jelentetett meg.  

natgeo.JPG

 

Harry herceg sajtóközleményben tudatta, hogy a fák és erdők iránti szenvedélyét az a munka inspirálja, amelyet nagymamája, II. Erzsébet királynő nevében folytat. 

A Queen's Commonwealth Canopy-ját (nagyjából a Királynő Nemzetközösségi Ernyőszervezete) 2015-ben indították el, arra bátorítotva a Nemzetközösség tagállamaiban élőket, hogy ültessenek fákat a Királynő nevében, illetve nyilvánítsanak védetté minél több erdőt. Ma már csaknem 50 állam vesz részt a kezdeményezésben, amelyek vállalták, hogy fák millióit fogják elültetni, ezzel segítve a klímaváltozás elleni harcot. 

71295693_2657424350946045_5366592993908228096_n.jpg

Forrás: The Royal Family facebook-oldal

Harry herceg afrikai útja során két nemzeti park csatlakozott a kezdeményezéshez, Botswanában pedig fákat ültettek iskolásgyerekekkel a múlt héten. 

Meghan közben Johannesburgban jótékonykodott és shoppingolt 

Miközben Harry-t a fákkal kapcsolatos kampánya foglalta le Malawiban, Meghan a dél-afrikai Johannesburgban meglátogatta a Victoria Yards nevű közösségi teret, amely helyi művészeknek, kézműveseknek, zenészeknek és divattervezőknek ad otthont és helyet, ahol portékáikat árulhatják. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

 

A Harper's Bazaar királyi szakértője, Omid Scobie azt írta Twitter-oldalán: "Meghan látogatása során műhelyeket tekintett meg, és művészekkel, zenészekkel, valamint tervezőkkel beszélgetett a kreatív és vibráló közösségről, amely itt tevékenykedik. Még vásárolt is néhány ajándékot, köztük egy farmert egy helyi márkától."

A Tshepo Jeans, amelytől Meghan a farmert vásárolta, azt írta közösségi médiafelületén, hogy körülbelül négy hete kaptak egy hívást a brit nagykövetségtől, akiken keresztül a sussexi hercegné megrendelte a farmert. 

Amikor Meghan elment, hogy magához vegye a rendelt árut, a tervező egy pár rugdalózóval lepte meg, amelyet Archie-nak készített.  

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) le

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr6115184450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása