Royal sztorik & királyi krónikák

Jön az újabb királyi esküvő

2020. február 07. - nofret

Újabb esküvő lesz a brit királyi családban: Beatrix hercegnő, András yorki herceg lánya május 29-én férjhez megy Edoardo Mapelli Mozzi ingatlanmágnáshoz - jelentette be pénteken a Buckingham-palota. 

beatrix_1.jpg

Az esküvőt a londoni St. James-palota királyi kápolnájában tartják, ugyanott, ahol 1840-ben Viktória királynő kimondta az igent Albert hercegnek. A ceremónia inkább magánjellegű lesz, hasonlóan Beatrix húga, Eugénia hercegnő esküvőjéhez, amelyet 2018 októberében tartottak a Windsor-kastélyban. Az esküvő után II. Erzsébet fogadást ad a Buckingham-palotában.     

Az olasz nemesi családból származó, de brit állampolgár Mozzi 37 éves, és egy korábbi kapcsolatából van egy kétéves kisfia. Eljegyzésüket tavaly szeptember végén jelentették be a fenti fotóval. 

A 31 éves Beatrix hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének elsőszülött lánya. Édesanyja a csak "Fergie" becenéven ismert Sarah Ferguson, aki elvált András hercegtől.

András herceg, aki sokak szerint a királynő kedvenc gyermeke, tavaly jelentette be, hogy visszavonul hivatalos uralkodóházi kötelezettségeitől az után, hogy adott egy katasztrofális interjút a BBC-nek a szexuális zaklatás miatt elítélt néhai Jeffrey Epsteinnel ápolt barátságáról, amelyben nem sikerült meggyőzően beszélnie arról, miért tartotta fenn a kapcsolatot a szexuális ragadozóval. 

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a polgári származású 33 éves Jack Brooksbankhez, akinek saját borkereskedő cége van, és ő a George Clooney hollywoodi sztár és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par R O Y A L L Y . Y O U R S (@royally.yours) le

 

A St. James-palota kápolnája több jelentős királyi esküvőnek is helyszíne volt: itt esküdött örök hűséget Viktória királynő legidősebb lánya, Viktória hercegnő 1858-ban a poroszországi Frigyes Vilmosnak, aki később III. Frigyes néven uralkodott. 

Viktória királynő esküvője 1840-ben George Hayter festményén

victoria_marriage01_1.jpg

A később V. György és Mária királyné néven uralkodó yorki herceg és Tecki Mária (II. Erzsébet nagyszülei) is itt házasodtak össze 1893-ben. A kápolna arról is ismert, hogy itt keresztelték meg György herceget 2013 októberében, Vilmos és Katalin cambridge-i hercegi pár legidősebb fiát.  

Beatrixról és Eugéniáról többnyire akkor lehetett olvasni a magyar médiában, amikor arról volt szó, hogy András herceg szerette volna, ha több feladatot ad nekik a királyi család, de bátyja, Károly wales-i herceg nem szerette volna Andrást és családját a lekarcsúsított királyi család tagjai között tudni.

A magyar köztudatba a hercegnők talán akkor robbantak be, amikor nagyon furcsa kalapokban parádéztak Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjén:

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par British Royal Family (@love_britishroyals) le

 

 

 

 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par A Real Talent For Nothing (@arealtalentfornothing) le

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr5415464404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása