Royal sztorik & királyi krónikák

Bejelentette jótékonysági alapítványa nevét Meghan és Harry

2020. április 07. - nofret

Bejelentette jövőbeli alapítványa nevét Meghan és Harry hétfő este. A hírt elsőként a Telegraph írta meg. Jótékonysági alapítványuk neve Archewell lesz, amelyet egy görög szó, az "Arche" (vagyis arkhé) inspirált, és amelynek jelentése: a cselekvés forrása. Természetesen ez rímel egyetlen fiuk, Archie Harrison nevére is. 

meghan_level.jpg

A brit napilap azt írja: a pár szeretné, ha a szervezet jelentőségteljes dolgokkal foglalkozna. Az újság szerint a hercegi pár nem tervezte, hogy éppen a koronavírus-járvány elleni küzdelem kellős közepén jelentik be a hírt, de mivel az Egyesült Államokban intézték az adminisztrációt jótékonysági alapítványukkal kapcsolatban, és az mindenki számára látható felületre került fel, ezért úgy döntöttek: inkább beszélnek a sajtóval az ügyben.

Királyi tudósítók szerint az alapítvány érzelmi támogató csoportoknak fog hátteret nyújtani, és egy olyan honlapot is létrehoznak keretein belül, amely étkezésről, testi és lelki egészségről fog szólni. 

A pár fia, Archie, hamarosan egy éves lesz: 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par The Mag Magazine ❗ (@themagofficial_) le

Egyelőre még csak ennyit lehet tudni, holnapra valószínűleg több minden kiderül. 

Frissítés! A hercegi pár reagált a Telegraphban megjelent cikkre. 

"Mint ahogy Önök, mi is arra koncentrálunk, hogy a koronavírus-járvány elleni globális erőfeszítéseket támogassuk. De mivel az információra (arra, hogy létrehozták alapítványukat - a szerk.) fény derült, úgy éreztük, hogy meg kéne osztanunk a történetét annak, mindez hogyan történt. A SussexRoyal brandnév előtt már gondoltunk rá, hogy jövőbeni alapítványunk nevében szerepeljen az "Arche", egy görög szó, aminek jelentése: a cselekvés forrása. Ezen a koncepción alapulna jövőbeni jótékonysági szervezetünk, és ez lett végül az inspiráció fiunk nevének kiválasztásához is. Valami jelentőset tenni, ami számít - az Archewell olyan név, amely egyesíti magában az erő és cselekvés ősi szavát, és egy másikat (magyarúl kutat jelent a well), amely azokat a mély erőforrásokat idézi fel, amelyekre mindannyiunknak támaszkodnunk kell. Alig várjuk, hogy elindíthassuk az Archewellt, amint az idő megfelelő lesz."

A párt többen bírálják a közösségi médiafelületeken, amiért éppen tegnap jelent meg a cikk fentiekről, tekintettel arra, hogy Boris Johnson brit miniszterelnökről is tegnap derült ki, hogy intenzív osztályra került koronavírus miatt. Maga a cikk szerzője, Hanna Furness azzal védekezett twitterén, hogy írása már a rossz hír bejelentése előtt  elkészült. Valóban szerencsétlen véletlen, illetve személyes véleményem az, hogy valóban várhattak volna talán még néhány napot a királynő beszédét követően.  

Pénzügyi gondjai lehetnek Sussexéknek 

Az egyik - szerintem - legjobb királyi családról szóló podcastban, az HeirPodban Omid Scobie és Maggie Rulli szakértők arról beszélgettek nemrégiben, hogy jó döntés volt Harryék részéről lezárni régi instagram-oldalukat, a @sussexroyalt március 31-én, és az, hogy a járványra tekintettel nem adnak egy ideje nyilatkozatokat jövőbeli terveikről. Azóta azonban megjelent fenti hír -  kíváncsi vagyok, miként értékelik majd a következő epizódban. A pár terveit valószínűleg egyébként szintén jócskán keresztülvágja a vírus. Los Angelesbe költözésükkor még arról lehetett olvasni, hogy Meghan valószínűleg visszatér a színészkedés világába, számos jótékonysággal kapcsolatos tervük is van, illetve hogy a jövőben valószínűleg könyvet adnak majd ki, és nyilvános beszédeket tartanak a visszavonult Obamáékhoz hasonlóan. Azóta azonban jó nagyot fordult a világ mindenkivel. A már fentebb említett Omid Scobie például azt mondta a podcastban, hogy Meghannek és Harry-nek jelenleg nincs is elég pénze arra, hogy saját alapítványba vágjanak bele. 

"Úgy vélem, amiatt nem vágtak még bele egy alapítványba, mert nem állnak rendelkezésükre korlátlan pénzügyi eszközök. Pénzt kellett volna gyűjteniük saját vagyonuk beinvesztálása mellett, hiszen az utóbbi néhány évben nem volt bevételük. Ha a királyi család tagja valaki, akkor a kiadásait fedezik, de nincs fizetése. Ez elég kemény lesz nekik, főleg a következő néhány hónapban. Senki nem tudja, a vírus meddig lesz velünk. Mindez különböző akadályokat gördíthet a pár útjába, amire nem számítottak."  

Nem beszélve arról, hogy mostantól saját maguknak kell fedezniük a biztonságukra fordított összeget is. Én mindenesetre kíváncsian várom, mi lesz a párral, hiszen a világjárvány alaposan keresztbehúzta a számításaikat, és a lehető legrosszabb időpontban jött nekik. Kivonultak a királyi családból, mondván, hogy saját lábukon is meg tudnak állni, most pedig éppen ezt a lehetőséget vette el tőlük a járvány. A megélhetésükért természetesen nem kell aggódni, de van egy olyan érzésem, hogy az, amire ők számítottak, egyelőre semmiképpen nem fog megvalósulni....

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Success Team (@meghan_harry_news) le

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr9915596342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2020.04.07. 21:54:02

Meghan "kissé" túlmozgásos proli csaj, Harry meg lehajtott fejjel koslat utána, mint egy birka.
Meghan szereti a pénzt, a feltűnést, reflektorfényt, a kötelezettségeket nem. Ezért vannak ott, ahol vannak.
Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz (hosszan ásít)

apro_marosan_petergabor 2020.04.07. 21:54:02

Meghan "kissé" túlmozgásos proli csaj, Harry meg lehajtott fejjel koslat utána, mint egy birka.
Meghan szereti a pénzt, a feltűnést, reflektorfényt, a kötelezettségeket nem. Ezért vannak ott, ahol vannak.
Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz (hosszan ásít)

nofret 2020.04.07. 23:10:51

@Sir Galahad: @apro_marosan_petergabor: Soha nem értettem, hogy ha valaki un egy témát, miért kommentel egy arról szóló poszt alá :)) Én például sosem mennék fel egy Forma1-ről szóló blogra, hogy odaírjam, milyen dögunalmas ez a sport szerintem. Mindenesetre érdekes jelenség ez.
süti beállítások módosítása