Royal sztorik & királyi krónikák

A brit értékeket méltatja majd esti beszédében II. Erzsébet

2020. április 05. - nofret

Közölt néhány részletet abból a Buckingham-palota, miről fog szólni a királynő történelmi tévébeszéde este. Ez rendkívüli alkalom, hiszen II. Erzsébet csak karácsonyonként beszél népéhez a televízión keresztül. 68 éves uralkodása alatt eddig mindössze háromszor fordult elő, hogy ezeken az alkalmokon kívül is tévébeszédet tartott: 1991-ben az Öbölháború miatt, Diana hercegnő halálát követően 1997-ben, valamint 2002-ben, édesanyja, az anyakirályné, Erzsébet temetése előtt.

queen_mi5_jo.jpg

A palota szerint II. Erzsébet ezekkel a szavakkal fordul népéhez este: "Egy olyan időben szólok hozzátok, amikor egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznünk. Ez az ország számára a szokásos élet megszakadásának ideje, amely néhányunknak gyászt hozott, sokaknak pénzügyi nehézséget, és hatalmas változásokat mindenkinek a hétköznapi életében." 

Arra, hogy a brit nemzet hogyan reagált az eddig elszenvedettekre, a királynő azt mondja majd:

"Remélem, hogy a következő években mindenki büszke lesz arra, hogyan reagált erre a kihívásra, és azok, akik utánunk fognak élni, azt mondják majd, hogy a britek ezen generációja erősebb volt bárkinél. Azt, hogy még mindig az önfegyelem, a csendes, jó hangulatú kitartás és a testvériség jellemzik ezt az országot."

A királynő üzenetében köszönetet mond majd azoknak, akik az egészségügyben a frontvonalban dolgoznak, és azoknak, akik követik a hatóságok utasításait, és otthonmaradásukkal védik a társadalom legelesettebb rétegeit.

A palota azt is közölte: a beszéldet úgy rögzítették, hogy azzal a királynő egészségét óvják, betartva a távolságtartás követelményét, a windsori kastély egy olyan szobájában, ami erre alkalmas volt. 

A brit uralkodó férjével, Fülöp herceggel együtt szigetelte el magát körülbelül két hete a Londontól mintegy 40 kilométerre található ősi windsori kastélyban. 

A beszédet nem csak a televízióban, hanem a királyi család hivatalos közösségi médiaoldalain is online közvetítik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr2615593634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása