Royal sztorik & királyi krónikák

Elmarad Beatrix hercegnő esküvője

2020. április 17. - nofret

Elmarad Beatrix hercegnő, a yorki herceg, András lányának májusra tervezett esküvője a koronavírus-járvány miatt - adta hírül a brit sajtó. A hercegnő május 29-én házasodott volna össze vőlegényével, Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz ingatlanmágnással. Az eljegyzés hírét szeptemberben jelentették be.

beatrix.jpg

A pár új időpont nélkül törölte az esküvőt, amit már egyszer el kellett halasztani Beatrix édesapja, a yorki herceg tavaly novemberben kipattant botránya miatt.

A Buckingham-palota már korábban bejelentette, hogy az esküvő után tervezett parti, amelyet a palota parkjában tartottak volna, elmarad. Akkor azt is közölték, hogy a pár figyelembe veszi annak lehetőségét, hogy szűk családi körben tartsák meg a szertartást. A járvány súlyosbodásával azonban ezt az opciót is elvetették. 

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par HOLA! USA (@holausa) le

 

A pár egyébként is sokkal kisebb esküvőt tervezett, mint amilyen Vilmosé és Kataliné, valamint Meghané és Harryé volt, vagy akár Beatrix saját húgáé, Eugéniáé. Úgy tervezték, nem kocsikáznak ki a St James-palota kápolnájában megtartott szertartás után, ami pedig a királyi esküvők hagyományos része. 

Beatrix szóvivője a pénteki sajtóbeszámolók szerint közölte: "Nem tervezik, hogy más helyszínen tartják meg az esküvőt, vagy hogy nagy szertartást rendeznek. Egyelőre nem gondolkodnak új időpontról. Majd eljön ennek is az ideje, de az nem most van" - fogalmazott a név nélkül idézett udvari illetékes.

Az Egyesült Királyságban még legalább három hétig tartanak a kijárási korlátozások. 

Beatrix a kilencedik a brit trónutódlási sorban, és nem tartozik a királyi család dolgozó tagjainak sorába. Polgári állása van: Beatrice York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöke.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Káva pro nevěstu (@kpn_weddings) le

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a vállalkozó Jack Brooksbankhez. Brooksbanknek saját borkereskedő cége van, emellett ő az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította - a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által két éve egymilliárd dollárért felvásárolt - Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par ROYALS EVERY DAY (@nosorrog) le

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr1115619568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása