Royal sztorik & királyi krónikák

Károly herceg is megfertőződött a koronavírussal

2020. március 25. - nofret

Megfertőződött Károly herceg brit trónörökös is a koronavírussal. A 71 éves wales-i herceg még március elején találkozott Albert monacói herceggel, akiről azóta megállapították, hogy megfertőzte a betegség, tehát lehetséges, hogy tőle kapta el, mert amint azt ebben a posztomban írom, egy jótékonysági vacsorán szemtől-szemben ültek egymással órákig.

charles_prince_of_wales_jo.jpg

A Clarence House közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közlöm: 

"A wales-i hercegnek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Enyhe tünetei vannak, egyébként jó egészségnek örvend, és otthonról dolgozott az utóbbi néhány napban, ahogy mindig. A cornwall-i hercegnőt szintén tesztelték, de ő nem kapta el a betegséget. A kormány és az orvosok tanácsának megfelelően a herceg és a hercegnő jelenleg önkéntes izolációban vannak skóciai otthonukban. A teszteket a nemzeti egészségügyi biztosító készítette Aberdeenshire-ben. Nem lehet tudni, kitől kapta el a herceg a vírust, tekintettel arra, hogy számos kötelezettsége volt az utóbbi hetekben."

A Buckingham-palota rögtön kiadott egy közleményt a hírre, amely szerint a királynő jól van, és legutóbb csaknem két hete, március 12-ének reggelén találkozott rövid időre a wales-i herceggel. Azt is leszögezték a közleményben, hogy az uralkodó követi a tanácsokat egészségével kapcsolatban, és a palota további kommentre nem hajlandó. 

Rengeteg emberrel találkozott Károly, amíg Skóciába nem utazott 

Egyébként nem csoda, hogy Károly herceg megfertőződött, hiszen számos eseményen vett részt egészen a legutóbbi időkig: március 9-én megjelent a Westminster-apátságban a Nemzetközösség Napján tartott istentiszteleten, és még utána is számos helyen megjelent. Nekem már akkor égnek állt a hajam, amikor láttam, hogy a templomban, ahol több ezren gyűltek össze a jeles eseményen, az egész királyi család felvonult, bár akkor már legalább a kézrázások elmaradtak. Például Harry herceg is csak a könyökét érintette össze azokkal, akikkel egyébként kezet rázott volna.

Két nappal később, saját jótékonysági alapja, a Prince's Trust díjátadóján a wales-i herceg már mindenkit igyekezett Namaste-val köszönteni. Ebből kialakultak komikus jelenetek, mert néhányszor elfelejtette, hogy már nem lehet kezet rázni:  

 

Az udvar szóvivője közölte, hogy Károly és felesége, Kamilla a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában teljes elkülönítésbe vonult, és a trónörökös néhány napja ottani lakosztályában dolgozik. 

Lehetséges, hogy a királyi család készült az eshetőségre, hogy valaki megbetegszik közülük, ezt mutatja Károlyék skóciai visszavonulása, az, hogy a királynő múlt hét óta a Londonhoz közeli Windsorba költözött férjével, (lásd korábbi posztomat!) , Vilmosék pedig norfolki birtokukon  töltik az időt, Anmer Hallban, amióta a gyerekek iskoláját bezárták. Úgy sejtem, mostanában sokan örülnének a lehetőségnek, hogy az ország különböző pontjain szigeteljék el magukat saját családjuktól.  

A királyi család balmorali birtokán álló kastély, ahol Károlyék izolálták magukat: 

scotland-1607676_1920.jpg

II. Erzsébetet ebben a helyzetben is helyettesíteni kell, azt, ki és milyen feltételekkel láthatja el az uralkodó feladatait, ebben a posztomban írtam meg. 

Az első arisztokrata, aki megfertőződött koronavírussal, Habsburg Károly volt, aki jelenleg az egykori uralkodódinasztia feje, és az utolsó magyar király, IV. Károly unokája. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://everythingaboutthehouseofwindsor.blog.hu/api/trackback/id/tr6915555858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fredddy 2020.03.25. 20:54:24

Ilyenkor a személyzetet is izolálják, vagy Erzsébet maga takarít?

nofret 2020.03.25. 22:30:15

@Fredddy: Már hiányoltalak :) Van személyzet, bár állítólag most a lehető legalacsonyabbra csökkentették a számukat, meg közülük egyébként is csak néhány ember érintkezik a családtagokkal közvetlenül. Azt nem tudom, Károlyék esetén hogyan oldják meg a dolgot. Úgy képzelem, egészségügyi személyzettel, ha nagyon rosszul van, ha pedig nem, akkor valószínűleg leteszik az ajtaja elé az ételt. Valahogy éreztem, hogy meg fog fertőződni, annyi helyen járt az utóbbi hetekben. Nem jó hír mindenesetre.

Fredddy 2020.03.26. 21:09:11

@nofret: vagyok én, csak most pörög fel a másik kedvenc szappanoperám, az amerikai elnökválasztás is :) Egyébként még arra tudok gondolni, hogy a személyzet egy része úgyis alapból ott lakik a tetthelyen cselédszobában, vagy szolgálati lakásban, mint a Csengetett, mylord?-ban. Úgy könnyebb megoldani a karantént.

+
,,Prince Charles is in self isolation with Covid-19.
Prince Andrew is in self isolation with Sophie-15" :)

nofret 2020.03.26. 22:32:07

@Fredddy: Ezt jól mondtad, az tényleg szappanopera! Persze, ott vannak, Károlynak saját inasa is van, és teljes orvosi csapat figyel a királyi családra. Valószínűleg nem kell őket félteni, hacsak nincs valami krónikus betegség. Azért remélem, a királynő nem kapta el! Ma egyébként azt beszéltük egy barátommal, hogy érdekes, hogy Kamilla nem kapta el, viszont Albert hercegtől Károly igen :D

nofret 2020.03.26. 22:34:30

@Fredddy: A vicc most esett le. Jajjj :)
süti beállítások módosítása